Update Silent Hill: gratis game en vorderingen remake

De State of Play is weer geweest en Sony heeft een aantal aankondigingen gedaan en wat updates gegeven over lopende projecten. Een van die aankondigingen was dat er vanaf nu een Silent Hill-game -gratis- te downloaden is in de PlayStore, genaamd Silent Hill: The Short Message.

Het moge duidelijk zijn dat Konami er veel baat bij heeft om de Silent Hill-franchise weer (nieuw) leven in te blazen. Er is de laatste tijd ontzettend veel nieuws omtrent de serie, maar van een spel bleef het angstvallig stil. Daar is nu verandering in gekomen, en een behoorlijk goede: Silent Hill: The Short Message kun je vanaf nu gratis en voor niets downloaden en spelen op jouw PlayStation 5.

Silent Hill: The Short Message - Launch Trailer | PS5 Games

Goed nieuws, dat werd tijd

Dat is eindelijk eens goed nieuws. De laatste nieuwe Silent Hill-game, Ascension viel namelijk niet in goede aarde bij ons gamers. Naast dat de Noord Amerikaanse bevolking door het tijdsverschil een dik voordeel hadden op ons Europeanen met betrekking op het zien van de episodes en daardoor sneller keuzes kunnen maken, wordt het spel geteisterd door flink wat microtransacties. Om te stemmen heb je ingame valuta nodig, wat je kunt kopen met echte valuta. Dit houdt in, dat als je géén geld uitgeeft om vaker te kunnen stemmen, je dus net zo goed niet mee kunt doen. Goedkoop hoor.

Silent Hill: The short Message
Silent Hill 2 remake

Ondertussen is Bloober Team (Medium, Layers of Fear, Blair Witch) bezig met de remake van Silent Hill 2, waar tijdens de State of Play een nieuwe trailer van werd getoond. Hierin zie je de gevechten wat meer uitgelicht. Dat begint al lekker vorm te krijgen, ik hoop alleen dat ze niet teveel op de actie gaan leunen. De reeks is zo populair door de psychologische horror die de speler tijdens het spelen ervaart. We gaan het meemaken. De uitgever heeft wel wat grote spellen op zijn naam, maar echt fantastisch zijn ze niet.

Silent Hill 2 - Combat Reveal Trailer | PS5 Games

De remake van Silent Hill 2 heeft nog geen releasedatum, maar zodra we die weten, lees je dat natuurlijk hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie