Vamp: Grace Jones als vampier, nu te zien op Horrify!

Streamingdienst Horrify voegt dagelijks nieuwe horrorfilms toe. Deze week lichten we Vamp, Lurking Fear en The Evil in Us uit. Je hebt al een abonnement vanaf €6,95 en kunt het de eerste 14 dagen volledig gratis uitproberen.

Vamp

De jaren tachtig werden gedomineerd door gemaskerde killers die achter gillende tieners aanzitten. Echter vond niet iedereen het nodig het genre serieus te benaderen. Er werden namelijk ook talloze horrorkomedies geproduceerd.

Een van de meest befaamde is Vamp. Regisseur Richard Wenk wreef in zijn handen toen hij niemand minder dan Grace Jones mocht toevoegen aan de cast. Jones was in de jaren tachtig ontzettend populair. Ze was echter niet iemand die zich makkelijk liet regisseren en had nogal een eisenpakket waaraan moest worden voldaan.
Ze wilde namelijk haar eigen choreografie verzinnen voor de grote stripact voor in de film. Dat mocht, maar je kan aan het gezicht van de toeschouwers in de film aflezen: ‘Waar is die in hemelsnaam mee bezig?!’ Gelukkig bleven de rare fratsen van Jones voor de rest van de film beperkt, ze heeft namelijk in de hele film eigenlijk geen tekst.

Lurking Fear

De verhalen van de legendarische schrijver H.P. Lovecraft zijn al vele malen verfilmd. Of de productiemaatschappij Full Moon Features ook zo eervol zou omgaan met zijn verhalen als dat zij eerder deden met Edgar Allen Poe’s The Pit and the Pendelum was wel even de vraag. Toch is het hen gelukt om met een beperkt budget een ontzettend sfeervolle film te maken met, hier komt tie, incestueuze gemuteerde kannibalen! Kijk Lurking Fear.

The Evil in Us

Drugs are bad…hmm..oke? Nou, de drugs in The Evil in Us uit 2016 zijn zeker niet goed voor je! Wat begint als een, op het eerste gezicht, vrolijke vakantie van een groep vrienden verandert in een nachtmerrie. Een van hen begint zijn neus te poederen met een niet zo zuiver goedje.. Onwetend dat deze drugs een experiment zijn van een duistere organisatie waarbij de gebruiker snel verandert in een bloeddorstige zombie!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie