Europese serie ‘Vampieren in de Nacht’ start vandaag op NPO3

heirsofthenight still 1We schreven al eerder over de Europesche vampierenseries Heirs of the Night, maar begrepen dat deze pas in het voorjaar zal verschijnen. Tot ik gisteravond in The Movies het NRC doorbladerde en stuitte op het artikel De Europese unie van vampiers. De jeugdserie begint onder de Nederlandse titel Vampieren in de nacht vanavond om 19u50 op NPO3.

heirsofthenight still 2
Heirs of the Night/Vampieren in de Nacht speelt zich af in 1889 en vertelt het verhaal over de vijf overgebleven vampierenclans in Europa, die trainen om te overleven. In hun midden is de veertienjarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampiers te laten leven als mensen.

Heirs of the Night - official trailer

De serie is gebaseerd op de zesdelige Duitse jeugdboekenreeks Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert (opvallend genoeg is er nog geen Nederlandse vertaling). Het is een jeugdserie (10+) waarbij de Nederlandse regisseur en scenarist Diederik van Rooijen inspiratie haalde uit The Lost Boys, Bram Stoker’s Dracula, Harry Potter en Indiana Jones. Daarnaast kreeg hij veel input uit de co-producerende en -financierende (samen zo’n €11 miljoen) omroepen uit andere landen; waar de Duitsers de focus legden op kindvriendelijkheid, wilde de Noorse omroep juist het spannend en eng houden. Afgelopen zomer zijn meteen twee seizoen van 25 afleveringen opgenomen in Kroatië, Letland, Litouwen en Noorwegen.

In ons interview met Van Rooijen in 2018 zei hij over Vampieren in de Nacht: “Heirs of the Night bestaat uit een cast van zeer jonge acteurs. Die gaan echt nog met een soort onbezonnenheid aan het werk. Het is prachtig om te zien hoeveel plezier zij hebben in wat ze doen en dat jij dan een mogelijkheid kan bieden om hen een bijzondere ervaring te geven.”

Vampieren in de Nacht begint vanavond om 19u50 op NPO3, maar de eerste dertien afleveringen van een half uur staan al op NPO Start Plus.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
10 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
conchita
conchita
3 jaren geleden

eerste aflevering gezien was al erg spannend ga volgende week weer kijken

Mariel
Mariel
3 jaren geleden
Antwoord aan  conchita

Erg leuke serie waneer seizoen 2?

Alisa
Alisa
3 jaren geleden

echt super leuk echt heel spannend echt wel heel leuk en die Lars past goed bij Alisa en grappig ik heet ook zo
en die Lars is wel heel knap

melissa
melissa
3 jaren geleden

heele leuke serie maar wanneer begint seizoen 2? want ben erg benieuwd

Ton De Zeeuw
Ton De Zeeuw
3 jaren geleden

Wanneer begint seizoen 2 ?

Rob
Rob
3 jaren geleden

Helaas, er is nog niets bekend over een 2e seizoen.
Het eerste seizoen van 13 afleveringen is in zijn geheel op NPS Start te zien.

james
james
3 jaren geleden

dit is echt een hele leuke serie maar wanneer komt de volgende seizoen iedereen staat te trappelen

Lieve
Lieve
3 jaren geleden

Waneer komt seizoen 2

melissa
melissa
2 jaren geleden

wanneer komt seizoen 2 😢

Toon van der Aa
Toon van der Aa
2 jaren geleden

Als er een nieuwe serie komt, dan graag met correct meervoud van ‘vampier’. Het is nl. geen worm die ’s avonds onze halzen belaagt. Het meervoud luidt ‘vampiers’.
Zo is ook de luipaard geen werkschuwe knol, de kaaiman geen man (nou ja vooruit, de helft dan) — hoewel in dit laatste geval ook de meervoudsvorm ‘kaaimannen’ is toegestaan. En een presentator is geen tor (nou ja vooruit dan, als ie flink bezopen is dan)…
Uw fout doet me denken aan de film ‘East of Java’, dat was helemáál lachen!

10
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x