Europese serie ‘Vampieren in de Nacht’ start vandaag op NPO3

heirsofthenight still 1We schreven al eerder over de Europesche vampierenseries Heirs of the Night, maar begrepen dat deze pas in het voorjaar zal verschijnen. Tot ik gisteravond in The Movies het NRC doorbladerde en stuitte op het artikel De Europese unie van vampiers. De jeugdserie begint onder de Nederlandse titel Vampieren in de nacht vanavond om 19u50 op NPO3.

heirsofthenight still 2
Heirs of the Night/Vampieren in de Nacht speelt zich af in 1889 en vertelt het verhaal over de vijf overgebleven vampierenclans in Europa, die trainen om te overleven. In hun midden is de veertienjarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampiers te laten leven als mensen.

Heirs of the Night - official trailer

De serie is gebaseerd op de zesdelige Duitse jeugdboekenreeks Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert (opvallend genoeg is er nog geen Nederlandse vertaling). Het is een jeugdserie (10+) waarbij de Nederlandse regisseur en scenarist Diederik van Rooijen inspiratie haalde uit The Lost Boys, Bram Stoker’s Dracula, Harry Potter en Indiana Jones. Daarnaast kreeg hij veel input uit de co-producerende en -financierende (samen zo’n €11 miljoen) omroepen uit andere landen; waar de Duitsers de focus legden op kindvriendelijkheid, wilde de Noorse omroep juist het spannend en eng houden. Afgelopen zomer zijn meteen twee seizoen van 25 afleveringen opgenomen in Kroatië, Letland, Litouwen en Noorwegen.

In ons interview met Van Rooijen in 2018 zei hij over Vampieren in de Nacht: “Heirs of the Night bestaat uit een cast van zeer jonge acteurs. Die gaan echt nog met een soort onbezonnenheid aan het werk. Het is prachtig om te zien hoeveel plezier zij hebben in wat ze doen en dat jij dan een mogelijkheid kan bieden om hen een bijzondere ervaring te geven.”

Vampieren in de Nacht begint vanavond om 19u50 op NPO3, maar de eerste dertien afleveringen van een half uur staan al op NPO Start Plus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

10 gedachten over “Europese serie ‘Vampieren in de Nacht’ start vandaag op NPO3”

 1. echt super leuk echt heel spannend echt wel heel leuk en die Lars past goed bij Alisa en grappig ik heet ook zo
  en die Lars is wel heel knap

  Beantwoorden
 2. Als er een nieuwe serie komt, dan graag met correct meervoud van ‘vampier’. Het is nl. geen worm die ’s avonds onze halzen belaagt. Het meervoud luidt ‘vampiers’.
  Zo is ook de luipaard geen werkschuwe knol, de kaaiman geen man (nou ja vooruit, de helft dan) — hoewel in dit laatste geval ook de meervoudsvorm ‘kaaimannen’ is toegestaan. En een presentator is geen tor (nou ja vooruit dan, als ie flink bezopen is dan)…
  Uw fout doet me denken aan de film ‘East of Java’, dat was helemáál lachen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie