Nederlandse regisseur voor Europese vampierserie ‘Heirs of the Night’

De Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen, bekend van Penoza, Daglicht, Taped en de Amerikaanse horrorfilm Cadaver gaat een nieuwe internationale vampierserie regisseren. Deze serie, geschreven door de Zweedse scenarist Maria von Heland en gebaseerd op de veel bekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht, zal de titel Heirs of the Night gaan dragen. Het verhaal speelt zich af in Europa aan het eind van de 19e eeuw. De serie, bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder, vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven. De casting vindt momenteel plaats en waarschijnlijk zullen ook Nederlandse acteurs aan het project meedoen, maakte producent Lemming Film dinsdag bekend. De opnames staan gepland vanaf juni en de serie gaat bestaan uit twee seizoenen van dertien afleveringen.

Omdat vampiers met uitsterven worden bedreigd, kiezen de laatste zeven grote vampierfamilies ervoor om hun kinderen samen te laten trainen, zodat ze de speciale en unieke krachten van elke familie kunnen combineren. Alisa – een jong vampiermeisje met een menselijk hart – is gekozen om alle wezens te verbinden, maar deze verantwoordelijkheid is groot en ze wordt zwaar op de proef gesteld.

“Deze serie is een prachtige samensmelting van genres”, vertelt Van Rooijen. “Fantasy, coming of age, actie, avontuur en zelfs kostuumdrama. In mijn jeugd verslond ik alle vampierenfilms die er waren. Met die passie wil ik in deze serie een geloofwaardige wereld creëren waar vampieren rondzwerven en worden opgejaagd. Waar onze helden kinderen zijn die leren om meester te worden over hun krachten.”

De vraag rijst of we na The Originals, The Vampire Dairies, Twilight en alle anderen op nóg een vampierenserie zitten te wachten maar aangezien ze op een andere doelgroep mikken zou het zo maar eens een aangename verrassing kunnen worden.

Interessant artikel?

Plaats een reactie