Vampiers, bloed en gore in nieuwe Abraham Lincoln: Vampire Hunter trailer

Eindelijk, na alle teasers en bloedeloze plaatjes die aan de film vooraf gingen, is er nu een Abraham Lincoln: Vampire Hunter trailer waarin we de nodige vampiers, bloed en gore te zien krijgen. Tevens toont de trailer daadwerkelijk de hand van de meester. De vechtscènes met de kenmerkende ‘bullet time’ en ‘slow motion’ acties typisch Timur Bekmambetov en doen denken aan zijn mooi ogende, maar verdomd lastig te volgen ‘Night watch’ en ‘Day watch’ films.

Het doet je meteen afvragen of deze door Bekmambetov geregisseerde film de dubbele laag van het gelijknamige boek nog steeds in zich heeft. In het boek krijgt Lincolns strijd tegen de slavernij een bovennatuurlijke horrortwist mee die de Amerikaanse geschiedenis in een ander daglicht stelt. In de trailer hoor je Rufus Sewell als oppervampier Adam nog wel iets mompelen over ‘een eigen natie voor vampieren’, maar verder lijkt het er op dat de actie de boventoon gaat voeren. We zullen het zien. Auteur Seth Grahame-Smith heeft in ieder geval ook een hand in het script gehad, dat stemt hoopvol.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter gaat 2 augustus in première.

De ‘Rated R’ trailer:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

En natuurlijk zijn er altijd weer ‘straight to dvd’ filmmaatschappijtjes die met minimaal budget in willen haken op populaire bioscooptitels. Ook Abraham Lincoln: Vampire Hunter krijgt vanaf 29 mei zo’n ‘mockbuster’ als kameraad vanuit budgetmaatschappijtje The Asylum (eerder verantwoordelijk voor onder meer Paranormal Entity en Mega Piranha). Het met een budget van 150.000 dollar opgenomen Abraham Lincoln vs. Zombies gaat er ongeveer zo uitzien:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Vampiers, bloed en gore in nieuwe Abraham Lincoln: Vampire Hunter trailer”

  1. Ik was sowieso al benieuwd naar de film, maar de trailer overtuigt me nog wat meer met het uiterlijk van de vampiers en de lompe kills 🙂 Abe vs Zombies lijkt me ook wel lachen 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie