‘Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2’ is nieuw (on)leven ingeblazen

Wat was het toch een lange lijdensweg voor fans van de originele Vampire the Masquerade – Bloodlines. Nadat het vervolg op deze culthit onverwachts aangekondigd werd in 2019 kwam tegenslag na tegenslag. Toch is er nu licht aan het einde van de duistere nacht. Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 zit er echt aan te komen. Dat werd gisteren op PAX west bekend gemaakt. De game heeft zelfs een nieuwe release window gekregen én een nieuwe trailer. Maak me gek.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2

Gedurende de afgelopen paar jaar is er weinig tot niets (goed) nieuws gekomen over de geanticipeerde game. In die tijd is het project stilletjes opgepakt door ontwikkelaar The Chinese Room, die vooral bekend is van interactieve fictie games zoals Dear Esther en Everybody’s gone to the Rapture. Met narratief en sfeer moet dat dus wel goed zitten met zulke ontwikkelaar aan het roer, nu maar hopen dat de combat en RPG elementen er niet onder zullen lijden.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2

Nou, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 er echt aan zit te komen. Echt deze keer? For real? Laten we het hopen. We zitten er toch al zo lang op te wachten. En door de stortvloed aan ontzettende ‘meh’ overige games uit dit universum wordt dat verlangen toch steeds groter. Mijn harde schijf puilt over van de mods voor de originele Bloodlines, tijd voor wat nieuws.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 wordt in de herfst van 2024 verwacht. Kijk hieronder alvast de nieuwe trailer.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie