Ook Doctor Sleep, vervolg op The Shining, wordt verfilmd

Doctor Sleep - Stephen KingIn 1980 werd The Shining, het derde boek van Stephen King, verfilmd door Stanley Kubrick. Vorig jaar bracht de schrijver een vervolg uit: Doctor Sleep, Warner Bros werkt nu samen met Akiva Goldsman aan de verfilming hiervan.

Stephen King en critici waren niet laaiend enthousiast over The Shining van Stanley Kubrick met Jack Nicholson in de hoofdrol, toch wordt het nu gezien als een van de beste horrorfilms. In 1997 kwam er een miniserie uit van The Shining, de regie was in handen van Mick Garris en Stephen King was zelf stevig betrokken bij de productie. Deze versie kreeg wel positieve reacties van de critici en bij Awards shows, maar is minder bekend bij het brede publiek.

Akiva Goldsman is geen onbekende met het werk van Stephen King, hij schreef de eerste screenplay voor The Dark Tower en is producent bij dat project. Dit jaar verschijnen van het ook de horrorfilms Rings (screenplay) en Stephanie (regie). Er is nog geen datum bekend gemaakt voor Doctor Sleep, ik verwacht op zijn vroegst eind 2017.

[bol titel=”sleep stephen king”]Doctor Sleep: Het jongetje Danny Torrance is inmiddels Dan, een man die decennialang heeft rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Nu gebruikt hij zijn gave voor stervensbegeleiding… ze noemen hem Dr. Sleep.

Dan ontmoet hij Abra Stone, een twaalfjarig meisje met de helderste Shining ooit. Maar haar gave trekt een bende paranormaal begaafden aan. Ze lijken onschuldig – oud en rondrijdend in hun campers – maar de leden van de Ware Knoop voeden zich met de energie van kinderen als Abra.

Dans oude demonen keren terug als hij moet vechten voor Abra’s leven…

The Overlook Hotel: Prequel op The Shining

Er wordt ook door Warner Bros al een tijdje gewerkt aan een prequel op The Shining. Het project staat inmiddels bekend als ‘The Overlook Hotel’. Als regisseur is Mark Romanek betrokken met een screenplay van Glen Mazzara. Producent James Vanderbilt lichtte in oktober tegenover Collider een tipje van de sluier, maar veel meer is er nog niet bekend over de start van deze productie.

Click here to display content from player.complex.com

Please enable Javascript to watch this video

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Ook Doctor Sleep, vervolg op The Shining, wordt verfilmd”

  1. Omg, Akiva Goldsman. De man die er in geslaagd is om van het 8-delig meesterlijke Dark Tower epos een nietszeggende en hier en daar zelfs saaie 90 minuten durende actiefilm te maken. Eigenlijk vind ik dat die man geen eens King boeken meer mag lezen 😉

    Ik heb het boek gelezen en vond het een mooi vervolg op The Shining.
    Maar in de film heb ik weinig vertrouwen met deze meneer aan het roer…

    Beantwoorden

Plaats een reactie