Verhalenbundel ‘Full Throttle’ van Joe Hill verschijnt in oktober

Op 1 oktober dit jaar komt de verhalenbundel Full Throttle van Joe Hill uit. Deze bundel bevat het verhaal In The Tall Grass door Netflix verfilmd gaat worden. Hierdoor komt het boek wat al af is ‘Up The Chimney Down’ pas in 2020 uit. Deze stond eigenlijk gepland voor 2019.

De uitgever van Joe Hill besloot dat de korte verhalenbundel Full Throttle eerder uit moest komen.  Joe Hill, de zoon van Stephen King en ook wel bekend als de ‘Prince of Darkness’ schreef het titelverhaal samen met zijn vader.  Er staan 13 verhalen in, waarvan er twee nog niet eerder gepubliceerd zijn. Het zijn donkere verhalen, waarin de complexiteit van de menselijke psyche centraal staat.

Een kleine deur die opent naar een wereld van de wonderen van sprookjes verandert in de bloedige, doordrenkte grond voor een bende jagers in Faun. Een door verdriet geteisterde bibliothecaris klimt achter het stuur van een antieke Bookmobile om nieuwe boeken te bezorgen aan de doden in Late Returns. In By the Silver Water of Lake Champlain lopen twee jonge vrienden tegen het lijk van een plesiosaurus op, aan de rand van het water, een ontdekking die hen dwingt de onweerstaanbare waarheid van hun eigen sterfelijkheid onder ogen te zien en andere gruwelen die in de dieptes van het water op de loer liggen. En de spanning  is te snijden in de zinderende hitte van de woestijn van Nevada als een gezichtsloze vrachtwagenchauffeur betrapt wordt op een sinistere dans met een stam van motorrijders in Throttle.

Hypnotic and disquieting, it mines our tormented secrets, hidden vulnerabilities, and basest fears.

Of en wanneer dit boek vertaald gaat worden in het Nederlands is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Verhalenbundel ‘Full Throttle’ van Joe Hill verschijnt in oktober”

  1. Kim, komt het boek op 1 oktober uit in de VS of (vertaald) in Nederland?

    Het titel verhaal is hier overigens al eens (vertaald als “Hoogste versnelling”) uitgebracht in een los klein boekje. Is wel erg goed. Werd toen wel gebracht als boek van Joe Hill & Stephen King.
    Het Hoge Gras (In the Tall Grass) toen ook, maar dat kan ik momenteel alleen nog als e-boek vinden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie