In the Tall Grass: Netflix verfilmt voor de derde keer Stephen King

In 2012 verscheen een nieuw verhaal van Stephen King: In the Tall Grass. Dit schreef hij samen met zijn zoon, Joe Hill. Het verhaal werd niet op conventionele wijze gepubliceerd, maar verscheen in twee edities (juni/juli en augustus) in het Amerikaanse tijdschrift Esquire. In oktober dat jaar verscheen het als novelle ‘Het Hoge Gras’ in Nederland. In mei van dit jaar maakte Netflix bekend de rechten voor de verfilming te hebben gekocht. Beoogd regisseur is Vincenco Natali (Splice, Cube). Met de bekendmaking van de cast, is er duidelijk iets om naar uit te kijken.

Niemand minder dan Patrick Wilson (Insidious, The Conjuring), Laysla de Oliviera (Covert Affairs) en Harrison Gilbertson (Need for SpeedFallen) zijn een rol toebedeeld. Eerder werd James Marsden nog gezien als kanshebber voor de hoofdrol, maar door conflicterende agenda’s heeft hij moeten afzeggen. Patrick Wilson is echter een prima vervanger. Zijn talent heeft hij al meermaals laten zien door de vertolking van Josh Lambert (Insidious) en Ed Warren (The Conjuring).

Het korte verhaal draait over een stuk land, waar lang gras groeit. Op een doorreis horen Cal en Becky Demuth (een tweeling, die naar hun oom en tante zijn gestuurd omdat Becky zwanger is) iemand hier om hulp roepen. Ze betreden dit stuk land, maar komen er al snel achter dat er geen weg meer terug is. De tweeling raakt elkaar kwijt, en ook Tobin lijkt onvindbaar. Wat volgt is een bizarre ontdekkingstocht met dode mensen, dieren en een vroegtijdige geboorte. Voor King maakt het niet uit wat de schrijfruimte is: huiveringwekkend maakt hij het toch wel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie