Verslag: Halloween Amsterdam Spook – Dead Famous

Officieel wordt Halloween natuurlijk op 31 oktober gevierd, maar omdat dat op een woensdag valt dit jaar werden er dit weekend al een aantal feesten gehouden. Onder andere de Dead Famous party van Amsterdam Spook. De website beloofde ‘ the sickest party in Amsterdam’. Natuurlijk moesten wij daar heen om te kijken of Amsterdam Spook dat een beetje waar kon maken.

Rond 23.00 uur komen we binnen en krijgen we een doodskopstempel van de portiers. In de hal van Odeon (waar het feest gehouden wordt) ligt een zwarte loper. De hal is verder helemaal zwart en gedecoreerd met balonnen van dezelfde kleur. Ook hangen er vreemd soort bollen aan het plafond, die op oogballen lijken. Aangekomen bij de garderobe moeten we heel goed uitkijken dat we niet van het trapje vallen omdat deze door rook uit een rookmachine onzichtbaar is geworden.

Barbie Halloween Amsterdam

Uit een kamer aan de linkerkant schalt een valse versie van Amy Winehouse’s Valerie. Bij nader onderzoek blijkt dit de
karaoke kamer te zijn. We besluiten verder te gaan, op zoek naar de bar. Odeon is een beetje een doolhof, er zijn verschillende kamers, hallen en trappen. Een echt grachtenpand dus. We ontwijken een groepje zombies en nemen de trap naar boven die leidt naar de grote zaal. Bij het podium worden beelden geprojecteerd op een scherm, waaronder Rorschach test images. We vinden hier ook de bar. Het is inmiddels half twaalf en Odeon begint langzaam vol te stromen.

Opeens worden we aangetikt door een fotograaf die vraagt of we het leuk zouden vinden om mee te spelen in een film. Natuurlijk! Waarom niet? En voor we het weten staan we in een kamer met drie Southpark Kenny’s, Shrek, een zombieësque stelletje en nog meer ‘ naarlingen’. De regisseur legt het idee uit en wij volgen zijn bevelen op. Na ongeveer een half uur zijn we klaar en krijgen we te horen dat de film binnen een maand op de site van Amsterdam Spook zal verschijnen. Een heel leuk en interactief idee om je bezoekers echt bij het feest te betrekken. En iedereen vind het leuk want stiekem hebben we altijd al eens mee willen spelen in een Horror/Halloweenfilm.
Na onze mini Hollywood-experience gaan we naar de kelder en krijgen onderweg een gratis blik Monster uitgereikt, wat we niet opdrinken want het verhaal van dat meisje wat overleed nadat ze twee blikken Monster had gedronken staat in ons geheugen gegrift. De bereikbaarheid van de kelder wordt belemmerd door (wederom) een enorme rookwolk. Ik bots tegen iemand aan en zeg sorry maar kom er dan achter dat de dooie Elvis een Halloween-prop is. Erg mooi gedaan.

Amsterdam Spook Halloween OdeonIn de kelder is een soort horror show bezig. Een model zit in een stoel en haar gezicht wordt uitgetekend, ze is klaar om plastische chirurgie te ondergaan. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van blacklight om een aparte sfeer te creeren. Opeens schrik ik van iets wat boven me beweegt maar kom er dan achter dat ik het zelf ben. Het plafond bestaat namelijk uit spiegels. Niet speciaal voor Halloween gedaan maar t geeft toch een leuk effect. Verder wordt er een soort trance/elektro gedraaid.

We besluiten om weer terug te gaan naar de Karaoke-kamer (karaoke is er op dat moment niet meer) omdat ze daar jaren ’80/90 en huidige hits draaien, wat meer ons ding is dan trance/dance wat in de grote zaal en de kelder wordt gedraaid. Ook Gangnam style van PSY komt nog even voorbij waar iedereen op los gaat.

Het leukste van de hele avond is natuurlijk mensen en kostuums kijken. Iedereen heeft zijn best gedaan en de kostuums lijken ook origineler. Zagen we vorig jaar nog zes jokers rondlopen, dit jaar waren er maar twee. Het thema was natuurlijk Dead Famous en een groot aantal mensen had zich daaraan gehouden. Zo kwam Amy Winehouse met Marilyn Monroe voorbij schuifelen en hebben we naast Audrey Hepburn ook Bassie en Adriaan zien dansen.

De rest was verkleedt als Edwar Scissorhands, Ghostbuster, Jack Skeleton, zombie meermin, non, sneeuwitje, Dia de Los muertos figuur, Bender uit Futurama, catwoman etc.

Rond 06.30 uur besluiten we dat het welletjes is. De zaal is dan ook redelijk leeg en de make up is verlopen. Of dit de sickest party van Amsterdam was kunnen we niet zeggen (we zijn immers niet naar de andere feesten geweest) maar het was wel heel erg geslaagd. Leuke muziek (voor ieder wat wils, van dance en techno tot pop, rock en zelfs Marilyn Manson kwam nog even voorbij), leuke mensen en een goed versierd gebouw. Daarnaast werden er veel extra dingen georganiseerd om de bezoekers te entertainen zoals de karaoke show en de film. En als bezoekers uit Groningen helemaal naar Amsterdam komen voor dit feest dan zegt dat ook wel wat. Voor mij is dit feest in ieder geval voor herhaling vatbaar. Als de wereld dan nog bestaat…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Verslag: Halloween Amsterdam Spook – Dead Famous”

  1. Ja in het begin was t nog niet zo druk. Om half 1 gingen wij die film opnemen in een aparte kamer en toen we klaar waren was t opeens heel druk. Blijkbaar waren toen de meeste mensen binnen gestroomd. Ik heb me iig heel goed vermaakt 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie