Verslag Haunted Castle, Kasteel Keukenhof, Lisse 2016

haunted-castle-witte-wieven
Bij de Keukenhof in Lisse denkt iedereen natuurlijk aan de bloembollen, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nooit ben geweest. Maar er vlak bij staat ook Kasteel Keukenhof en hier vinden leuke activiteiten plaats; Castlefest en Haunted Castle. Die laatste vindt nu plaats, het weekend voor Halloween. Wij zijn er gisteren geweest en vandaag kun je vanaf 15:00 tot middernacht er weer terecht. (hier geven we 30% korting). Een kort verslag van een avond vol spookhuizen, griezelig eten, verklede mensen, toneel en een horrormarkt.
haunted-castle-asylum

Spookhuizen

Bij binnenkomst kun je er eigenlijk niet omheen, je loopt direct de Scare Zone in. Het doolhof van geblindeerde hekken doet al snel zijn naam eer aan, om elke hoek kun je een zombie verwachten. Vele schrikmomenten later worden we bij de uitgang nog achtervolgt door een Pumpin/Scarecrow… Ja, wij zijn in Halloweenstemming!
Verderop belanden we in de rij voor het Dollhouse, van de buitenkant een circustent, binnenin minder vrolijk. Smalle gangetjes, slecht licht en gekken die plotseling naast je staan, uit de muren komen of zelfs onder jou verschijnen. We dwalen af in een hypnotiserende tunnel alvorens we door een maniak met een kettingzaag naar buiten worden gejaagd.
De Fear Factory is misschien het meest intimiderende en schokkende spookhuis, niks is de gek. Het begin is echter behoorlijk kut, in het donker moet je zo ongeveer kruipend naar binnen, het is niet eng maar erg onhandig. De rest van het spookhuis is erg ‘compact’, de horror is erg in-your-face. Kun je niet tegen het visuele aspect van horror, dan kun je hier je lol op.
De Trail of Terror gooit het over een compleet andere boeg, je krijgt een lampion mee en volgt een pad door het bos. Hoe ze het doen, geen idee, maar die lampion doet zeer vreemde dingen en begint op den duur zelfs te knipperen op het ritme van de duistere drumgeluiden in een van de hoeken van het bos… Een unieke beleving.

Acts en andere Enge Plekken

haunted-castle-kerkhof-frankOp diverse plekken rond Kasteel Keukenhof vinden activiteiten plaats. Zo zijn we getuige van heksenverbranding en een executie van een misdadiger met een hamer bij het Haunted Spel. Omdat we zonder avondeten naar Lisse waren afgereisd, klonk Hell’s Kitchen als een goede plek om de honger te stillen. Ik kan wel zeggen dat het hielp…
Of het kwam door de maaltijden die daar bereid werden weet ik niet, maar ik vond in het midden van het Kerkhof een vers graf met mijn steen… Om gek van te worden, maar een bezoekje aan The Asylum is dan geen goed idee. Voor de acts van Igor’s Googelsjo en Noordenwind hadden we helaas geen tijd meer.

Schrijvers

Op de markt is van alles te krijgen; eten, kleding, heksenitems en prullaria. Ook staan er een paar interessante Nederlandse schrijvers. Als eerst komen we Jasper Polane tegen. Hij is nu bezig met het schrijven van het vierde en laatste deel in De Onzichtbare Maalstroom reeks, waarvan vooral deel twee behoorlijk horror is. Hij geeft de boeken zelf uit via zijn uitgeverij Quasis, dit is allemaal mogelijk gemaakt door crowdfunding van deel 1 in deze boekenreeks. Inmiddels krijgen ook andere schrijvers een kans via deze kleine uitgever, zo zijn er kleine boekjes genaamd Splinters uitgeven van onder andere Pen Steward, Likaiar, Nieske Den Heijer en Anthonie Holslag. Binnenkort volgen er meer boeken.
Verderop staat de kraam van uitgever Zilverspoor. Hier staan J. Sharp, Tom Thys en Anthonie Holslag, elk met een nieuw verschenen boek. J. Sharp, pseudoniem van Joris van Leeuwen, heeft net de post-apocalyptische thriller Eden uitgebracht en Tom Thys staat hier met Diabolik (en trots zijn wij dat De Nachtvlinders gequoot worden op de achterkant). Het boek ‘In Het Kille Ochtendlicht’ van Anthonie Holslag beleeft zijn officiele release op Haunted Castle, het is het vervolg op Een Bloedovergoten Dageraad en Zwarte Muren.
De plek om een boek te kopen, ze nemen de tijd en signeren hun werk met alle liefde.

Haunted Castle 2016

Eén ding heb ik wel geleerd, op Haunted Castle bij Kasteel Keukenhof in Lisse is genoeg te doen en kom dus op tijd. Wij waren er pas rond 19:00u, terwijl het rond 17u open ging, en hebben dus een tweetal acts overgeslagen. Maar we hebben er wel van genoten. Vandaag is het evenement als iets eerder open, vanaf 15:00 kun je al rond lopen en genieten van de aankleding. Ik was er nog niet eerder geweest, maar ga denk ik volgend jaar weer!
Kaarten zijn via De Nachtvlinders met 30% korting verkrijgbaar via deze link.
haunted-castle-skelet

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Verslag Haunted Castle, Kasteel Keukenhof, Lisse 2016”

Plaats een reactie