Verslag: Scary koopavond in Halloweenstad Zoetermeer

Zoetermeer noemt zichzelf deze dagen Halloweenstad. Is dat terecht? Gisteravond nam ik zelf een kijkje. De vrijdag staat in het teken van de zogenoemde ‘Halloween Walk’; het gehele winkelcentrum is één groot Halloween-gebeuren. Behalve de 10 zones zijn zowat alle winkels en restaurants griezelig goed aangekleed, dit ook omdat er voor kinderen tot 12 jaar trick or treat is georganiseerd.

Halloween Circus

Onze eerste stop is het Halloween Circus El Fantasma die met de show ‘Casa de Locos’ is neergestreden op de markt. We belanden in een gekkenhuis, waar de dokter beweert een middel te hebben ontwikkeld voor eeuwig geluk. Bij de demonstratie gaat het echter goed mis en binnen de korte keren zijn we omgeven door gekken die rare acrobatische toeren uithalen…
Halloween Circus El Fantasma Casa de Locos
Het circus is ook vandaag nog te bezoekenn, shows vinden vandaag vanaf 16u elk uur plaats. Kaartjes kun je vooraf online kopen en je hebt geluk, ik vond nog een promotiecode voor 50% korting: hw4141

Halloween Walk

De andere activiteiten in Zoetermeer zijn vrij toegankelijk.
We via de Movie Zone, waar we onderandere Bumblebee en Groot ontmoeten, naar de Dance Battle Zone. Hier wordt op dat moment door een dansgroep Thriller van Michael Jackson opgevoerd.
In de Army Zone wordt een show opgevoerd met een groep zombie-militairen die elkaar wegens verraad aan het ontleden zijn.

Wat sowieso opvalt is dat het niet alleen scare-actors zijn die verkleed rondlopen. Veel bezoekers zijn zelf ook verkleed en in sommige gevallen is het niet duidelijk wie nu een willekeurige bezoekers is en wie die acteur. Qua ‘scare-actors’, ja natuurlijk zien ze er eng uit, maar ik heb wel het gevoel dat er rekening mee is gehouden dat die allemaal in een gewone winkelstraat plaatsvindt en toegankelijk is voor alle leeftijden. Voor wie meer wil, is er het ‘Haunted Park’, een afgezette scare zone waar je wel echt de stuipen op het lijf worden gejaagd. En het is populair, er staat een stevige rij.

De tijd gaat sneller dan we denken, het programma dat om 19u00 begon is om 21u15 al afgelopen. Wat ons betreft had het nog wel even kunnen doorgaan. Helaas wordt het wachten op de volgende editie van de Halloween Walk.
Wel is er vandaag nog het Halloween Circus, is er vanmiddag nog de mogelijkheid om te trick-or-treaten en is het winkelcentrum volledig in Halloween-sferen; de winkels/restaurants, het personeel en diverse Halloween-acteurs.

Is Zoetermeer Halloweenstad? Jazeker, deze opzet geeft een gezellige afwisselende Halloween-viering die ik nog niet in een andere stad zie gebeuren.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie