Do you want to play another game? Jigsaw krijgt vervolg

Liefhebbers van de Saw-franchise gaan heel gelukkig worden; Er komt een vervolg op de Jigsaw-film (2017). Nog meer dood en verderf.

Hoe zat het ook al weer!?

John Kramer (Tobin Bell) is een man die ernstig ziek is en vindt dat veel mensen het leven als een grap zien. Hij besluit om als zijn alter ego Jigsaw mensen te ontvoeren en hun in de meest ondenkbare vallen te zetten, zodat ze daarna het leven als een geschenk zien. De mensen die hij ontvoert zijn onder andere verslaafden, criminelen, leugenaars of hebben iemand (per ongeluk) vermoord.

Het eerste deel van Saw (2004) is gemaakt door de geniale James Wan en is vergeleken met de andere acht delen zeer mild.
In Saw 2 (2005) heeft hij een partner gevonden in Amanda (Shawnee Smith) die levend uit een val van Jigsaw is gekomen.
In het derde deel helpt Amanda John die zeer zwak is en ontvoeren ze een dokter die hem moet opereren. Tijdens de operatie overlijdt hij. We dachten we allemaal: “we won’t play a game anymore”
Toch speelde John door zijn volgelingen nog steeds “games”, want in 2007 gaat het moorden verder met Saw 4.
In deel 5 (2008) was het rechercheur Mark Hoffman (Costas Mandilor) die zijn sicko spelletjes uitvoerde.
En een jaar later gaat rechercheur Hoffman in Saw 6 door met de missie van John Kramer.
In 2010 kwam Saw: The Final Chapter uit, de film staat ook bekend als Saw 3D. Er waren nog niet zo veel 3D-films in de bioscoop als nu. In dit deel was het wel duidelijk dat het wel klaar was, the guts and gore waren zeer aanwezig en vlogen met het 3D-effect om je oren!

Saw was uitgesawd, het was klaar. Geen John Kramer meer, geen corrupte rechercheur, geen psycho hulpjes met een ptts-stoornis… Althans, dat dachten we…

In 2017 kwam de film Jigsaw uit en Jigsaw lijkt een copycat te hebben, alle moorden zijn net zo gruwelijk als voorheen. Het blijkt dat John Kramer alles in scène heeft gezet, inclusief zijn dood en begrafenis, hij is nog in leven. Hij heeft ook weer een assistent die, net als Amanda ook een val overleefd heeft, dankbaar is en John helpt.

Dit nieuwe moordduo gaat in deel negen ook weer veel dood en verderf zaaien wat, vast wel hele gave scènes op gaat leveren. De film word geschreven door Pete Goldfinger en Josh Stolberg, het zelfde duo als de Jigsaw-film. Ze zijn nog in een vroeg stadium met hun plannen, wanneer we het volgende deel mogen verwachten is dus nog verre van duidelijk.

Ik ben heel benieuwd wat hun allemaal in petto hebben voor het nieuwe deel. Do you want to play another game?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Do you want to play another game? Jigsaw krijgt vervolg”

Plaats een reactie