Vervolg op ‘Searching’ in de maak

In 2018 verscheen Searching: een verrassend populaire found footage thriller met John Cho in de hoofdrol. Het is een van de eerste films die zich volledig afspelen op een computerscherm, waar Host (2020) ook een goed voorbeeld van is. Het genre Screen Horror blijkt in populair te zijn en in deze coronatijd met al het computergebruik is dat ook niet gek. Goed nieuws voor de liefhebbers van het genre: er komt een vervolg op Searching!

Het was eigenlijk onmogelijk dat de film geen vervolg zou krijgen. Met een budget van minder dan één miljoen dollar en een opbrengst van 75 miljoen dollar, is het eerder verrassend dat een vervolg al niet eerder uitgekomen is. Nu is in ieder geval bekend gemaakt dat een vervolg in de maak is, máár dit vervolg zal over een heel ander verhaal gaan dan het origineel. Het is dus onwaarschijnlijk dat John Cho terug zal keren.

De eerste Searching gaat over een vader (Cho) die erachter komt dat zijn dochter vermist wordt. Hij gaat op zoektocht naar haar waarbij hij gebruik maakt van een groot aantal digitale media. Het vervolg zal geregisseerd worden door Will Merrick en Nick Johnson. Beide heren hebben nog geen ervaringen als regisseur. Johnson is echter wel actief geweest als editor van de originele Searching.

Wanneer de film precies in de bioscopen zal verschijnen, is natuurlijk nog niet bekend. De film moet per slot van rekening nog gemaakt worden.

Wat vond jij van het eerste deel? En wat vind jij ervan dat er een vervolg wordt gemaakt?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Vervolg op ‘Searching’ in de maak”

  1. Het pluspunt van Searching was dat het de eerste film was die ik zag waarbij echt alles via schermen werd getoond. Van telefoons tot televisies en browsers. Dat vond ik toen een aardige vondst.
    Maar de film was qua verhaal niet bijzonder en zelfs nogal voorspelbaar.
    Aangezien er sinds die tijd meerdere “screen movies” zijn verschenen, vergeet de “Unfriended” films niet, geloof ik niet dat een vervolg van Searching echt iets toe gaat voegen. Qua verhaal is een vervolg sowieso overbodig. Dat is verteld en afgerond in de eerste film.
    En dat er dan twee (waarom niet 1) regisseurs zonder ervaring op het project worden gezet. Ik heb er niet echt vertrouwen in dat dit een film wordt die je absoluut gezien moet hebben.

    Beantwoorden

Plaats een reactie