Video nooit vertoonde beelden Grave Encounters

de crew van Grave Encounters

Grave Encounters is een van mijn favoriete horrorfilms. Ik ben altijd al fan geweest van het Found Footage-genre, maar deze heeft op een of andere manier een speciaal plekje. De film zelf is niet bijster goed, maar omdat de real life docu’s die regelmatig te zien zijn op televisie net zo tenenkrommend zijn, vind ik dit wel passend. Het eerste deel eindigt mysterieus en je leert niet wat er nou echt met de cast is gebeurd. Maar daar doen ze nu dus een klein stukje over uit de doeken door middel van een korte film.

Grave Encounters gaat over de zesde aflevering van een reality show met dezelfde naam, waarin een groepje mensen locaties gaat onderzoeken waar het zou spoken. In deze zesde aflevering gaan ze naar Collingwood Psychiatric Hospital, een verlaten ziekenhuis waar volgens de lokale bevolking naar verluid al jaren vreemde dingen waar te nemen zijn. De crew is aanvankelijk sceptisch omdat ze nog nooit wat echt vreemds zijn tegengekomen, maar al snel gaat het goed fout. Als ze dan een voor een beginnen te verdwijnen is het nog maar de vraag of ze de nacht wel zullen overleven. De film dateert alweer uit 2011 en er is een vervolg uitgekomen die een stuk minder was .Het vervolg behandeld de eerste film als zodanig, dus niet als echte docu zoals de eerste was opgezet. Een groepje tieners ziet de film over de verdwijning van de crew en gaat zelf in het ziekenhuis op onderzoek uit.

Weer een locatie zonder activiteit…

-Hieronder vertel ik een stukje over het eind van de film. Mocht je deze nog niet hebben gezien, dan wil ik je graag waarschuwen voor eventuele spoilers. Ik weet niet wat de houdbaarheidsdatum is van een film voordat het geen spoilers meer zijn, maar laat ik toch even waarschuwen-

En nu is er dan ineens nieuw materiaal waarin je de hoofdrolspeler Lance Preston (Sean Rogerson) ziet die iets heel anders meemaakt dat dat je in de film ziet. En dat zet de boel op zijn kop. De crew probeert te ontsnappen, maar als ze de buitendeur openbreken met een brancard, blijkt dat een binnendeur te zijn. Ze raken in de war en verdwalen zo langzaam in het ziekenhuis. Lance wordt uiteindelijk als laatste in de tunnels ook overmeesterd door het kwaad en de film eindigt. Iedereen is dood. In het nieuwe beeldmateriaal, Grave Encounters 1.5 gedoopt, zien we de huismeester die vertelt dat hij -zoals afgesproken- stipt om zes uur ’s ochtends aankomt om de deur te openen. Maar de deur is al open en buiten ligt de brancard. Niemand is te bekennen en alle auto’s staan er nog. En dan ontdekt hij Lance. Hierna krijgen we de detective te zien die met het onderzoek belast was, maar alles maar onzin vind. Iedereen wil maar aandacht, dit is niets anders. En als laatste komt de neuroloog aan het woord die vertelt wat er fysiek met Lance is gebeurd. En dat er iets is gebeurd, dat is wel zeker. Als laatste zien we Lance in apathische staat, maar dan helemaal temmes wordt als hij het woord camera hoort. In Grave Encounters 2 pleegt de huismeester zelfmoord in 2004, in dit nieuwe filmpje wordt de huismeester in 2012 geïnterviewd. Het lijkt er dus op dat het tweede deel word genegeerd.

Ik vind het een geweldige toevoeging! Ik hoop van harte dat er nog een derde deel komt waarin we als kijker antwoord krijgen op vragen waar we nu mee zitten; Heeft Lance iedereen vermoord? Waar is de crew nu, er zijn immers geen lijken gevonden. Wie heeft Lance zo toegetakeld? Zie hieronder de video en oordeel zelf. Ik hoor graag van je in de comments wat je ervan vindt.

GRAVE ENCOUNTERS 1.5 - hidden footage

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Video nooit vertoonde beelden Grave Encounters”

 1. Deze film heb ik niet en ook nog nooit gezien. Helaas is hij momenteel niet voor een redelijke prijs en NL of EN ondertiteling te koop. Misschien kijk ik eens naar een alternatieve bron, want het lijkt mij een gave film. Daarna zal ik bovenstaande clip eens bekijken 🙂

  Beantwoorden
  • Deze film staat dus gewoon op JoeTjoep….
   Goede film. Heel grappig hoe er in eerste instantie “bewijs” wordt gevonden en “verhalen” van locals worden gefabriceerd. Om dan heel langzaam maar zeker de sfeer te laten omslaan naar een echte enge film.
   En inderdaad, bovenstaande clip voegt zeker wat toe.
   Bedankt dus voor de tip 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie