Preview The Walking Dead: All Out War Artist Proof Edition

Begin oktober zal een unieke editie uitkomen van Robert Kirkman’s The Walking Dead. The Walking Dead: All Out War Artist Proof Edition. Deze hardcover zal bestaan uit bijna 250 pagina’s met het hele verhaal van All War Out in hun originele potloodtekeningen van Charlie Adlard. Niet geïnkt en zonder kleur.

(Voor de tv-kijkers: Pas op spoilers!)
TWD-AOW-AP-001-272.indd

Het All Out War hoofdstuk bevat de belangrijke gebeurtenis waar Rick Grimes verschillende gemeenschappen verenigt om te strijden tegen de slechte Negan en zijn “Saviors”, met ook nog alle ondoden die de boel terroriseren. De toekomst van alle gemeenschappen ligt riskant in de handen van Negan’s voormalige rechterhand, die tegen hem is gekeerd. Met een grote onwaarschijnlijkheid dat iedereen levend uit deze oorlog zal komen.

Adlard vond het altijd leuk om het proces te laten zien hoe een strip wordt gemaakt. Deze unieke editie doet het al helemaal. De potloodtekeningen zijn de eerste stap van de strip, om later doorgegeven te worden aan de inker. Ze zijn ruw, hebben soms vlekken en zijn soms nog incorrect, maar laten nog goed zien hoe een strip wordt gemaakt.

Adlard vindt dat dat het soms mooi en leuk is om iets te laten wat nog niet af is. Het laat de magie zien van wat er allemaal aan toe gaat en wat er allemaal bij komt kijken. En soms komt er een “gelukkig” ongelukje erbij kijken, die alleen de inker kreeg te zien. Het maakt deze editie wat brutaler, zegt Adlard. De “mooie” foutjes die hij tot nu heeft gemaakt in de potloodversies, worden nu publiekelijk bekend gemaakt.

Adlard heeft al meer dan honderd nummers getekend en geïnkt van The Walking Dead. Bij de start van All Out War zijn Stefano Gaudiano (Daredevil), die de pagina’s nu inkt, Cliff Rathburn (Fantastic Four; Foes), die de kleuren verzorgt, en Rus Wooton (Thief of Thieves), die de tekst verzorgt, bijgekomen in het team. Over de tot standkoming van de comic is het aan te raden om deze korte docu te kijken.

Het complete All Out War hoofdstuk was nog nooit eerder samengevoegd in een boek en zeker niet op deze manier. The Walking Dead: All Out War Artist Proof Edition wordt uitgegeven door Image Comics en Skybound. Het is verkrijgbaar vanaf 1 oktober.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie