The Walking Dead Game trailer, gameplay en Robert Kirkman

Eigenlijk zou eind vorig jaar The Walking Dead Game van Telltale al uitkomen, maar de developers zaten waarschijnlijk zelf allemaal voor de tv voor AMC’s tv-serie. Het tweede seizoen is in Amerika inmiddels afgelopen en meteen brengt Telltale allemaal materiaal naar buiten. Voor de onderstaande intro van de game hebben ze Daniel Kanemoto uitgenodigd, hij maakte toen in 2010 de serie werd aangekondigd een onofficiële The Walking Dead-trailer.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het verhaal van de game speelt zich af als Rick Grimes nog in coma ligt en draait rond een andere groep mensen: je speelt de veroordeelde crimineel Lee Everett en wordt geëscorteerd naar een gevangenis in Georgia. Tijdens de zombie-uitbraak grijp je jouw kans om te ontsnappen. Je ontmoet de 7-jarige Clementine die haar familie is verloren aan de zombies. Samen zul je moeten overleven… Het spel zal bestaan uit 5 episodes, welke maandelijks uitkomen, waarin je alleen als Lee Everett zal spelen. De game zal op sommige punten karakters uit de comics ontmoeten, zo krijg je te weten hoe de zoon van Hershel in de schuur is belandt.

Telltale heeft ook een video met gameplay én een uitgebreid gesprek Robert Kirkman, geestelijk vader van The Walking Dead, vrijgegeven. Hij vertelt hierin over zijn visie op het Walking Dead-universum en de samenwerking van de gamedevelopers.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wanneer The Walking Dead Game uitkomt is niet helemaal duidelijk, maar al wel te pre-orderen bij Telltale en een kans om een ‘rol’ in episode vier van de game te winnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie