Wat is de toekomst van Gremlins 3?

Kennen jullie de schattige Gizmo nog uit Gremlins?

Het is al een tijd geleden dat we iets positiefs rond de voortgang van Gremlins 3  hebben gehoord. De Gremlins maakten voor het eerst de bioscopen onveilig in 1984. De laatste Gremlins-film: Gremlins 2: The New Batch, draaide bijna 30 jaar geleden in de bios. Sindsdien bleef het akelig stil rond de serie, afgezien van een fanfilm genaamd Gremlins Recall . Al sinds 2007 doen er geruchten de ronde over een derde Gremlins-film. Schrijver en bedenker Chris Columbus, laat nu zijn licht schijnen op de toekomst van de Gremlins!

Maar waar ging het in de film van 1984 ook alweer over? 

Randall “Rand” Peltzer loopt door Chinatown in New York City om een kerstcadeau te kopen voor zijn zoon Billy. Een Chinese jongen neemt Randall mee naar de winkel van zijn grootvader, waar Randalls oog meteen valt op een klein harig wezentje genaamd een Mogwai (wat Chinees is voor “kwaadaardige geest”). Mr. Wing, de grootvader van de jongen, weigert de Mogwai te verkopen, zelfs nadat Randall 200 dollar biedt. Wings familie heeft het geld hard nodig, maar Wing blijft weigeren. De jongen begrijpt zijn grootvader niet, en besluit achter diens rug om de Mogwai toch te verkopen. Hij geeft Randall echter drie waarschuwingen: de Mogwai kan niet tegen fel licht, mag niet nat worden, en mag nooit eten krijgen na middernacht. Een waarschuwing die niet op de letter gevolgd zal worden, met alle monsterlijke consequenties van dien.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=X_ZVoY9Byfc

In een interview onthult Columbus: “We zijn nog steeds druk in gesprek over Gremlins. Dat is waar ik momenteel mee bezig met mijn productiemaatschappij 1492.” De scenarioschrijver spreekt zich ook uit over welke richting Gremlins 3 uitgaat. “Het wordt absoluut een reboot”, aldus de bedenker van de sadistische schepseltjes. Verwacht dus geen prequel. Het script ligt trouwens al klaar. Columbus vertelde vorig jaar hierover: “Het wordt een hele duistere film. Ik wilde echt terug naar het macabere sfeertje van het eerste deel.” Dat is wat er gebeurt als je een Hollywood-schrijver voert na middernacht.

Columbus kreeg ook de vraag voorgeschoteld of hij Gizmo niet gewoon moet vermoorden in de film. Hij is immers de bron van al die gruwelijke Mogwai. Columbus antwoorde dat dit een goede observatie is en dat dit probleem ook zeker in de film aan bod zal komen. Dit zal ook een aantal ethische kwesties opleveren aangezien Gizmo niets misdaan heeft, maar door de nalatigheid van mensen kon hij nat worden en transformeren. We zullen zien hoe dit in de film zal gaan uitpakken. Het laat in elk geval wel zien dat de stijl weer duister wordt. De eerste film schijnt de reden achter de PG-13 rating te zijn, omdat die voor een kinderfilm aan de duistere kant was. Wat Columbus betreft wordt die lijn dus doorgezet.

Verder verzekert Columbus zijn fans ervan dat ze nog steeds poppen zullen gebruiken, maar dat sommige visuele effecten wel zullen helpen bij het gebruik van de poppen. Zo kan de CGI gebruikt worden om eventuele draden waar de poppen aan vast zitten weg te werken in de uiteindelijke film. Daarnaast maakt CGI het werk van de poppenspelers iets makkelijker. In de eerste film moesten er 18-20 man achter een bar zitten om de poppen te bedienen. De mensen achter de bar hadden totaal geen ruimte en volgens Columbus was het heel zwaar werk voor de medewerkers. CGI zal het werk voor de poppenspelers een stuk makkelijker maken.

Of de film er komt, hangt uiteindelijk natuurlijk af van Warner Bros, dat momenteel de rechten op de franchise heeft. Er is nog niks bekend over de regisseur, de cast of een release datum, maar een afgerond script is zeker een stap in de goede richting!


Wat vind jij ervan dat er nog een derde Gremlins-film in de maak is?

 

Interessant artikel?

Plaats een reactie