Welcome to the Blumhouse: 4 nieuwe horrorfilms in oktober op Amazon Prime!

Blumhouse staat bekend als een van de meest productieve horrorfilmstudio’s van de afgelopen jaren. Ze hebben er een neusje voor om films met een klein budget enorm populair en winstgevend te maken, zoals The Purge (2013), Insidious (2010) en Paranormal Activity (2009). Deze drie films hebben bij de box office, respectievelijk, 29, 66 en 840 keer hun budget terugverdiend (nu weet je ook gelijk de reden waarom er sequel na sequel van deze films gemaakt wordt). Daarnaast komt er ook een aantal dramafilms van de productiestudio van Jason Blum, zoals Whiplash (2014) en BlacKkKlansman (2018) die beide een Oscarnominatie voor beste film verdienden. Tijdens Covid-19 is Blumhouse vrij stil geweest, maar nu heeft de studio aangekondigd dat in oktober vier nieuwe horrorfilms op Amazon zullen verschijnen.

Er staan “maar” vier films op de bovenstaande poster, maar Blumhouse heeft aangekondigd maar liefst acht films uit te brengen onder de naam Welcome to the Blumhouse. Acht films, acht verschillende regisseurs, acht verschillende verhalen, maar wel één overkoepelend thema. De films geven namelijk acht verschillende visies op familie en liefde als verlossende of vernietigende krachten. Hieronder een zeer beknopte beschrijving van de eerste vier films.

Nocturne, het regiedebuut van Zu Quirke, speelt zich af in een kunstacademie. De film gaat over een een timide, getalenteerde pianiste die haar bejubelde en sociale oudere zus steeds meer begint te overschaduwen als ze een mysterieus notitieboekje vindt van een recent overleden klasgenoot. De hoofdrollen in deze film zijn voor Madison Iseman (Annabelle Comes Home) en Sydney Sweeney (The Handmaid’s Tale).

In de psychologische thriller Black Box ondergaat een man, gespeeld door Mamoudou Athie (Underwater), experimentele behandelingen om zijn geheugen, dat hij verloor na een tragisch auto-ongeluk, terug te krijgen. Hij wil namelijk voor zijn dochter kunnen zorgen. De behandelingen zorgen er echter voor dat hij gaat twijfelen aan zijn eigen identiteit. Emmanuel Osei-Kuffour Jr. regisseert de film.

Evil Eye is geregisseerd door Elan Dassani en Rajeev Dassani en mede geproduceerd door Priyanka Chopra Jonas (Quantico) . In deze film is een vrouw ervan overtuigd dat het nieuwe vriendje van haar dochter de reïncarnatie is van een man die haar probeerde te vermoorden dertig jaar geleden. Sarita Choudhury (Lady in the Water), Sunita Mani (Glow) en Omar Maskati (Unbelievable) spelen de hoofdrollen.

In The Lie spelen Mireille Enos (The Killing), Peter Sarsgaard (Orphan) en Joey King (The Act) een gezin waarin de dochter aangeeft haar beste vriend in een opwelling te hebben vermoord. De ouders gaan door vuur om hun dochter te beschermen, maar verliezen zichzelf in het web van leugens. De film is geregisseerd door Veena Sud. The Lie is al verschenen op het Toronto International Film Festival in 2018, maar verschijnt dus pas twee jaar later.

Op 6 oktober 2020 zullen The Lie en Black Box te zien zijn op Amazon Prime. Een week later, op 13 oktober, verschijnen ook Evil Eye en Nocturne. Als je horrorhonger na deze vier films nog steeds niet gestild is, wees niet bang! In 2021 zullen de andere vier films van Welcome to the Blumhouse verschijnen.

Naar welke van deze vier films kijk jij het meest uit? Laat het weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Welcome to the Blumhouse: 4 nieuwe horrorfilms in oktober op Amazon Prime!”

Plaats een reactie