Windmill Massacre en 7 typische Nederlandse horrorfilmideeën


Met de release van The Windmill Massacre vroegen wij van welk typisch Nederlandse fenomeen jij graag een horrorfilm zou willen zijn. We kregen stapels met inzendingen. Niet geheel verrassend bestond het gros van de inzendingen uit kaas, tulpen en klompen. Omdat het maken van een keuze zo moeilijk was, hebben de we hulp ingeroepen van The Windmill Massacre-regisseur Nick Jongerius. Hij heeft gekozen voor ideeën die niet alleen leuk zijn in concept, maar waar er ook een poging getracht is om het concept handen en voeten te geven. Immers een goed idee is 1 maar de vraag wat is dan de context van dit concept is net zo belangrijk.

In willekeurige volgorde de leukste ideeën voor een typisch Nederlandse horrorfilm:

De Delta Werken – The Delta Strangler of The Delta Works Project of natuurlijk A Nightmare at the Delta Works.
– Emil Haenen

Jaap de ripper. De volendame seriemoordenaar
– Miriam Oosthoek

Ik zou gaan voor de tulp, bij elke moord die er gepleegd wordt zal een tulp achtergelaten worden. Dit leidt uiteindelijk naar de dader, een medewerker van de keukenhof.
– Inge de Bruin

Hema-worst. Denk Soylent Green, maar dan van Nederlandse bodem. Noem het een ode, noem het jatwerk, maar we draaien worst van de oude van dagen. Uiteindelijk worden steeds meer verzorgingshuizen gesloten, terwijl Nederland blijft vergrijzen…. Waar laat je het “overschot”? Precies. Extra knapperig gecremeerd voor dat gerookte smaakje.
– Jose Kalsbeek

Je weet het waarschijnlijk niet maar tulpen kunnen levensgevaarlijk zijn! Ze dringen met hun onschuldige, lieflijke uiterlijk talrijke huishoudens binnen om daarna de nietsvermoedende bloemenliefhebbers om zeep te helpen.
– Annemarie Dales

“Opening van het Haring-seizoen, film/verhaal ala Ebola Sydrome (1996). Haringvangst besmet met een dodelijk virus vind zijn weg naar het publiek, waarna een dodelijke epidemie in Nederland losbreekt. Geïnfecteerden beginnen plots uit al hun holtes te bloeden en besmetten iedereen die hiermee in contact komt.
Al snel vallen er bij bosjes meer en meer slachtoffers.”
– Willem Kloet

Stroopwafels…………….de stroopwafelkiller……………..deze killer perst vrouwen plat en maakt er stroopwafels van!
– Sanne Christine Krings

Prijswinnaars ontvangen een email,zodat we de DVD van The Windmill Massacre kunnen opsturen. Niet gewonnen? Dan kun je hem natuurlijk ook gewoon bestellen op Bol.com.
Nieuwe poster The Windmill Massacre

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Windmill Massacre en 7 typische Nederlandse horrorfilmideeën”

  1. Haha, daar staan een paar mooie tussen! “Hema-worst” en “Haringvangst besmet met een dodelijk virus” zou ik serieus wel willen zien! En van de stroopwafelkiller misschien een korte film? 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie