Wordt ‘The Batman’ een horrorfilm?

THE BATMAN - The Bat and The Cat Trailer

Vanaf het moment dat de eerste trailer verscheen van The Batman werd het gelijk al een van de meest gehypte films van het moment. Deze week heeft de regisseur van de film, Matt Reeves, een uitspraak gedaan, waardoor ook menig horrorfans misschien deze film nog iets hoger op het lijstje zal zetten.

In een interview met Movie Maker vertelt hij over tot welk genre zijn nieuwe Batman-film behoort. Hij noemt het allereerst een detective, máár zijn film zou ook ‘bijna een horrorfilm zijn, een thriller en ook een actiefilm’ (“And so this story is, in addition to being almost a horror movie, and a thriller, and an action movie, at its core, it’s also very much a detective story.“). Op welke manier het horroraspect precies tot uiting gaat komen in de film, is natuurlijk nog niet duidelijk, maar dat het geen conventionele superheldenfilm wordt, lijkt in ieder geval wel duidelijk.

Het is misschien ook niet gek dat Reeves het niet kan laten een horrorfilm te maken. Twee van zijn meest succesvolle films zijn namelijk horrorprojecten Cloverfield (2008) en Let Me In (2010). Daarnaast is hij overigens vooral bekend van het regisseren van de laatste twee delen van de Planet of the Apes– trilogie (2011-2017).

In The Batman neemt trouwens dit keer Robert Pattinson, na grote namen als Ben Affleck en Christian Bale, de titelrol op zich. Naast hem zijn ook Zoë Kravitz, Colin Farrell en Paul Dano te zien als, respectievelijk, Catwoman, The Penguin en The Ridder. Reeves geeft in het bovenstaande interview ook aan dat The Riddler in de film geïnspireerd is op de Zodiac Killer. Hij ziet er in ieder geval op de foto’s nogal angstaanjagend uit…

The Batman is vanaf 3 maart in Nederlandse bioscopen te zien.

Denk jij dat The Batman horror gaat bevatten? En hoe zou een horror-Batmanfilm eruit zien? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Wordt ‘The Batman’ een horrorfilm?”

 1. Ook dit zal ongetwijfeld weer een PG-12 film worden zoals vrijwel alle tegenwoordige superheldenfilms kinderfilms zijn. Zelfs Venom is dusdanig gedownplayed dat dit ook lastig uit te zitten onzinfilms werden. Dit soort films wordt tegenwoordig domweg veel te duur voor de studio om een risico te lopen dat je een deel van het publiek kwijtraakt door een hoge keuringsleeftijd. Dus nee, dit gaat echt geen 16+ horrorfilm worden.

  Uitzondering op deze regel was de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan. Dat is wat mij betreft al de ultieme Batman verfilming geweest. Deze nieuwe film gaat daar denk ik weinig aan toevoegen of verbeteren.

  Beantwoorden
 2. Gisteravond gezien en er zitten inderdaad horrorinvloeden tussen, er is duidelijk inspiratie gehaald uit de filmreeks waarmee James Wan doorbrak. Het blijft overigens bij invloeden hoor.

  Sowieso, The Batman is serieus een fantastische film geworden. Kan iedereen aanraden deze te gaan zien!

  Beantwoorden
  • Eens, Frank!

   And I stand corrected…. Ik dacht dat dit weinig zou toevoegen aan de Nolan trilogie. En dat is ook zo. Je moet deze film daar los van zien. En als je hem op zijn eigen merites beoordeeld is het gewoon een ijzersterke film. De horror was er niet echt, maar dat had ik ook niet verwacht. En dat heeft de film ook niet nodig. Het is een goede detective geworden met een paar hele gave actie momenten.
   Hij had van mij iets korter gemogen, mijn blaas werd wel op de proef gesteld, maar het was een intense en zeer sfeervolle film waar ik echt van heb genoten. Zo zie je maar weer, het heeft een voordeel als je zonder verwachtingen naar een film gaat 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie