World War Z opent met mega succes, plannen voor sequel

World-War-Z-header
Met een wereldwijde opening van $111.8 miljoen is World War Z een groot succes. De opbrengst in Amerika is met $66 miljoen de grootste opening voor een zombiefilm ooit. Het is zelfs Brad Pitt’s beste opening van een film waar hij in acteerde! En dat lag niet helemaal in de lijn der verwachting. De film zou eigenlijk in december al uitkomen, maar door problemen werd de release van de film een half jaar teruggezet. Door deze problemen werden ook de originele ideeën voor een trilogie ook maar gelijk geschrapt door Paramount, waardoor het laatste gedeelte van de film stevig veranderd moest worden. Gevreesd werd voor een dure ($190 miljoen!) flop.

Ondanks dat de film het budget nog niet terugverdient heeft is het dus wel een onverwachtse hit. Het is dus een komen en gaan van plannen want inmiddels heeft de studio bekend gemaakt te kijken naar de plannen voor een sequel.

World War Z trailer #1

World War Z draait vanaf 4 juli ook in de Nederlandse bioscopen.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tommy
Tommy
10 jaren geleden

Onverwacht succes?? De verwachtingen waren sowieso al hoog, dus denk wel dat het verwacht was, het kon alleen maar tegenvallen dan en doet dat blijkbaar niet dan.

netzotov
netzotov
10 jaren geleden

inderdaad. Ik ga hier ook niet met hoge verwachtingen heen, maar ben bereid me te laten verbazen 😉

Jeroen
Jeroen
10 jaren geleden

Ik heb zin in deze film!!

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x