World War Z opent met mega succes, plannen voor sequel

World-War-Z-header
Met een wereldwijde opening van $111.8 miljoen is World War Z een groot succes. De opbrengst in Amerika is met $66 miljoen de grootste opening voor een zombiefilm ooit. Het is zelfs Brad Pitt’s beste opening van een film waar hij in acteerde! En dat lag niet helemaal in de lijn der verwachting. De film zou eigenlijk in december al uitkomen, maar door problemen werd de release van de film een half jaar teruggezet. Door deze problemen werden ook de originele ideeën voor een trilogie ook maar gelijk geschrapt door Paramount, waardoor het laatste gedeelte van de film stevig veranderd moest worden. Gevreesd werd voor een dure ($190 miljoen!) flop.

Ondanks dat de film het budget nog niet terugverdient heeft is het dus wel een onverwachtse hit. Het is dus een komen en gaan van plannen want inmiddels heeft de studio bekend gemaakt te kijken naar de plannen voor een sequel.

World War Z trailer #1

World War Z draait vanaf 4 juli ook in de Nederlandse bioscopen.

4 Reacties
 1. Tommy zegt

  Onverwacht succes?? De verwachtingen waren sowieso al hoog, dus denk wel dat het verwacht was, het kon alleen maar tegenvallen dan en doet dat blijkbaar niet dan.

 2. Martijn Knegt zegt

  Uit het feit dat de studio de plannen voor een trilogie eerst in de ijskast gezet had en daarvoor de derde act van deze film heeft laten herschrijven blijkt dat zij dit succes inderdaad niet meer verwachtten.

 3. netzotov zegt

  inderdaad. Ik ga hier ook niet met hoge verwachtingen heen, maar ben bereid me te laten verbazen 😉

 4. Jeroen zegt

  Ik heb zin in deze film!!

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.