World War Z opent met mega succes, plannen voor sequel

World-War-Z-header
Met een wereldwijde opening van $111.8 miljoen is World War Z een groot succes. De opbrengst in Amerika is met $66 miljoen de grootste opening voor een zombiefilm ooit. Het is zelfs Brad Pitt’s beste opening van een film waar hij in acteerde! En dat lag niet helemaal in de lijn der verwachting. De film zou eigenlijk in december al uitkomen, maar door problemen werd de release van de film een half jaar teruggezet. Door deze problemen werden ook de originele ideeën voor een trilogie ook maar gelijk geschrapt door Paramount, waardoor het laatste gedeelte van de film stevig veranderd moest worden. Gevreesd werd voor een dure ($190 miljoen!) flop.

Ondanks dat de film het budget nog niet terugverdient heeft is het dus wel een onverwachtse hit. Het is dus een komen en gaan van plannen want inmiddels heeft de studio bekend gemaakt te kijken naar de plannen voor een sequel.

World War Z trailer #1

World War Z draait vanaf 4 juli ook in de Nederlandse bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “World War Z opent met mega succes, plannen voor sequel”

  1. Onverwacht succes?? De verwachtingen waren sowieso al hoog, dus denk wel dat het verwacht was, het kon alleen maar tegenvallen dan en doet dat blijkbaar niet dan.

    Beantwoorden
  2. Uit het feit dat de studio de plannen voor een trilogie eerst in de ijskast gezet had en daarvoor de derde act van deze film heeft laten herschrijven blijkt dat zij dit succes inderdaad niet meer verwachtten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie