Worst Case Scenario vindt nieuw leven via Kickstarter

Worst Case Scenario is misschien wel het meest epische Nederhorror-project dat er nooit kwam. Het plot luidde “Het is de Fifa-finale tussen Nederland en Duitsland, Duitsland verliest. Wat volgt is een leger aan nazi-zombies die het land binnenvallen.”

Van het project van regisseur Richard Raaphorst en producenten Bart Oosterhoorn en Fir Suidema verschenen twee trailers:

Worst Case Scenario Trailer 1
WORST CASE SCENARIO Trailer 2 Green

‘Het wereldwijde internet was lyrisch, maar het project stokte op een mislukte deal. Regisseur Raaphorst besloot wel een paar jaar later een film te maken met dezelfde sfeer, Frankenstein’s Army (recensie), maar voor Worst Case Scenario werd zijn naam een ‘self fulfilling prophecy’.

Tot nu. Het was een jaar geleden dat Richard Raaphorst voor de zoveelste keer een tekening online zette van een paar pagina’s van een nooit afgemaakte Worst Case Scenario comic. “Waar blijft die crowdfunding voor deze comic? ;-)”, vraag ik. Nou hier dus:

De afgelopen maanden had Raaphorst het (door Corona) minder druk en kon zich focussen op de tot standkoming van de Worst Case Scenario comic. Hiervoor schakelde hij vrienden in om tot een goed verhaal (Eron Sheean en Brian Yuzna) met fantastisch tekenwerk (Romano Molennaar) te komen. De comic zal uit 32 pagina’s bestaan, maar voor Kickstarter is er ook een special edition met 52 pagina’s.

Met over de crowdfunding lees op Kickstarter, waar je natuurlijk ook een donatie kan doen. Voor een tientje ontvang je al een kopie, ik zeg doen!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Worst Case Scenario vindt nieuw leven via Kickstarter”

  1. Supervet! Die trailers blijven zo goed. Ik ga zeker (proberen) om te “pledgen”. Alleen nog even een creditcard regelen/kijken of ik op een andere manier kan betalen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie