The X-Files keert terug voor elfde seizoen op FOX

Op 24 januari 2016 werden fans van sciencefiction en horrorserie The X-Files blij verrast toen de razend populaire serie terugkeerde naar de buis met zes gloednieuwe afleveringen. Dit bleek een succes te zijn met kijkcijfers van wel zestien miljoen kijkers. Nu heeft Fox aangekondigd dat er tien nieuwe afleveringen gaan komen in wat technisch gezien het elfde seizoen van The X-files gaat worden.

The X-Files was een razend populaire serie die van 1993-2003 op de televisie te zien was. Deze serie had vele sterke punten, zoals ‘Iconische karakters, rijke vertelkracht en sterke creators’. Fox, waarop wel meer oude series een comeback maken (denk hierbij aan Prison Break, Red.), was van mening dat The X-Files om die reden zo’n sterke serie is. Dit komt bij het meest recente seizoen weer heel duidelijk terug. ‘Het briljante acteerwerk van Gillian Anderson en David Duchovny in combinatie met de creativiteit van Chris Carter maken de serie tot een fenomeen in de popcultuur.’

The X-Files heeft in zijn bestaan diverse prijzen ontvangen, waaronder zestien Emmy Awards, vijf Golden Globes en een Peabody Award. Fox kan daarom niet wachten om de kijker weer wat nieuwe mysteries voor te schotelen.

De productie van het nieuwe seizoen start deze zomer nog, uiteraard met David Duchovny als Agent Mulder en Gillian Anderson als Agent Scully. Een precieze releasedatum is nog niet gegeven, maar de nieuwe afleveringen komen begin 2018 op de televisie. Hiermee krijgt actrice Gillian Anderson het druk, wat zij speelt eveneens een belangrijke rol in American Gods, waar zij de rol van God Media op zich neemt.

Ook in Nederland zendt FOX uit, bijvoorbeeld via Ziggo en KPN.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De Filmjunk
De Filmjunk
6 jaren geleden

Want de eerste keer dat The X-Files terugkeerde was het ook kwalitatief zo goed……

Rob
Rob
6 jaren geleden

Ik ben wel weer benieuwd. Bij die afleveringen van vorig jaar zaten toch wel een paar erg leuke. Laat maar komen!

Sjors
Sjors
6 jaren geleden

Ik wilde The X-Files altijd nog een keer kijken en ben er in februari aan begonnen. Inmiddels ben ik begonnen aan het vierde seizoen. Erg vermakelijke serie voor iemand zoals ik, die van sci-fi, horror en mysterie houdt. Het is vooralsnog wel erg jaren 90 en dat is niet mijn favoriete era qua films/series, maar toch zeker wel cool. Als ik dat na de eerste tien seizoenen nog steeds vind, ga ik de nieuwe ook zeker kijken!

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x