In 2021 duik in volledig op horror uit de lage landen. Hier op De Nachtvlinders en middels de podcast HorrorPraat. Vind jij ook dat Nederlandse horror in boeken, films, comics, e.d. meer aandacht verdient? Doneer hier dan maandelijks een biertje of kop koffie.

The X-Files krijgt een bordspel

the-x-files-season-10Zo’n 12 jaar geleden stopte na 9 seizoenen de wereldwijd populaire tv-serie The X-Files, waarin de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully onopgelost en vaak onverklaarbare zaken uitzochten. De ene rechercheur gelooft in het paranormale, de ander alleen in feiten. The X-Files herleefden met een tweede speelfilm in 2008 en keerden vorig jaar voor een tiende seizoen terug in de vorm van een maandelijkse comicreeks bij IDW.

Fans van The X-Files kunnen binnenkort ook zelf in de huid kruipen van de FBI-agenten, deze zomer komt het bordspel van The X-Files uit. Het spel is bedacht door Kevin Wilson (Arkham Horror, Descent, Civilization) en de tekeningen zijn van Menton³ (Memory Collectors, The X-Files: Season 10).

The X-Files board game zal zich voornamelijk richten op de cases uit de eerste drie tv-seizoenen. Spelers zullen het in teamverband moeten opnemen tegen één tegenspeler als vertegenwoordiger van The Syndicate. Het spel ligt deze zomer in de webwinkels voor zo’n $60 en een potje X-Files zal tussen de 60 en 90 minuten gaan duren.

x-files-board-game

Frank Mulder

Oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders. Duikt in 2021 volledig op Nederlandse horror; heden, toekomst en verleden! Hier en middels de podcast HorrorPraat! Website: https://petje.af/horrorpraat/

Plaats een reactie

//