Xangadix Lives! Nederhorrordocu maand lang gratis te zien

Heb jij vanavond niets te doen? Of enig ander tijdstip? Dan heb je nu wel wat te doen. Om wat afleiding te bieden tijdens de corona-invasie hebben makers Yfke van Berckelaer en Bram Roza de documentaire Xangadix Lives! gratis online gezet!

Xangadix Lives! vertelt over de totstandkoming van De Johnsons, één van de grootste Nederlandse horrorfilms. Een leuk feitje is bijvoorbeeld dat de film eigenlijk helemaal geen Nederlandse film zou worden, het script was oorspronkelijk voor een Amerikaanse productie en het verhaal zou zich in New York afspelen.

De docu gaat naast De Johnsons ook in op het Nederlands filmklimaat van 1992 en daarmee is het niet alleen interessant voor horrorliefhebbers, maar ook voor iedereen met interesse in (de Nederlandse) filmgeschiedenis. Lees hier mijn volledige recensie.

Xangadix Lives! is tot 30 april hieronder gratis te zien:

https://vimeo.com/400242680

De film De Johnsons is helaas echter wat moeilijker te vinden. Een DVD of BD vind je helaas niet nieuw in de winkels. Er waren 2 jaar terug wat geruchten dat er buitenlandse interesse was in een digitale restauratie, maar helaas is er tot op heden geen goede uitgave te vinden. Jammer, want één ding wil je zeker na het kijken van deze docu: de film zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Xangadix Lives! Nederhorrordocu maand lang gratis te zien”

  1. Ik ga deze docu zeker even checken. Maar eerst de film nog een keer kijken.

    Ik heb De Johnsons op DVD, maar inderdaad heeft dat toen wel wat moeite gekost. Uiteindelijk kwam hij ineens tweedehands bij een sub verkoper van Bol beschikbaar. Ik heb er iets meer voor betaald dan ik normaal voor een tweedehands DVD zou doen, maar dat was het me in dit geval wel waard.
    Goede Nederlandse horrorfilm, heel sfeervol.

    Beantwoorden

Plaats een reactie