X-files: keren Mulder en Scully terug op tv?

De geruchten draaien op volle toeren, wordt de populaire tv-serie The X-Files nieuw leven in geblazen? Als het aan Fox ligt wel. De zender heeft laten weten dat ze in gesprek zijn met de schrijver van The X-Files, Chris Carter voor een nieuw X-Files project.

Natuurlijk is er geen X-Files zonder de hoofdrolspelers Scully (Gillian Anderson) en Mulder (David Duchovny). Gelukkig zijn de twee acteurs meer dan geïnteresseerd om de serie nieuw leven in te blazen. Anderson zou zelfs ‘Fucking overjoyed’ zijn als het project van de grond zou komen.

En ook op internet zijn de reacties meer dan positief. Met de backup van al die fans en Fox, Duchovny en Anderson aan boord zou het toch niet anders kunnen dan dat dit project echt gelanceerd wordt? Fox heeft wel al aangegeven dat Chris Carter het op dit moment erg druk heeft. En ook andere schrijvers van de originele serie zijn op dit moment niet beschikbaar, zo houdt Vince Gilligan zich op het moment bezig met Better Call Saul (spin-off Breaking Bad), John Shiban schrijft aan Da Vinci’s Demons, Howard Gordon is bezig met Homeland, James Wong en Tim Minear hebben zich verbonden aan American Horror Story en David Greenwalt is bezig met Grimm.

The X-Files Reboot

David Duchovny gaf zelf al aan dat áls het project door zou gaan het waarschijnlijk een tijdelijk iets zou worden. Geen heel seizoen. ‘We zijn allemaal oud, we hebben de energie niet om een heel seizoen op te nemen’, aldus Duchovny.

Het is gissen waar het heen zou gaan met deze reboot. Gaat het verder waar de film ‘The X-Files: I want to believe’ uit 2008 eindigde? Of, vergeten we de X-Files-films gewoon even en pakken we de draad op waar de serie eindigde in 2002, met Mulder en Scully die de FBI verlaten en nog steeds geconfronteerd worden met paranormale gebeurtenissen? En zullen we bekende figuren als FBI-chef Skinner en de sigaretten rokende man nog terugzien? Het blijven voorlopig onbeantwoorde vragen.

Fox heeft in ieder geval aangegeven dat ze het avontuur alleen aan willen met Chris Carter als schrijver en natuurlijk de originele hoofdrolspelers. Aangezien allen geïnteresseerd zijn lijkt het alleen nog een kwestie van agenda’s bij elkaar leggen en een datum prikken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie