Recensie: Is Zavvi’s ZBOX een Killer?

ZBOXTegenwoordig kun je overal een abonnement op nemen; tijdschriften, scheermesjes, sokken of suikervrije snacks. Maar ook op gadgets! In 2014 bespraken we de subscription horrorbox van Nerd Block: Horror Block. En ook de Britse webwinkel Zavvi heeft nu een maandelijkse mystery box vol gadgets, iedere maand in een ander thema. Het thema van februari was KILLER.

“Kijk uit!” De Killer ZBOX komt er aan… We houden de inhoud momenteel nog even achter slot en grendel, maar bereid je voor op premiejagers, huurmoordenaars en psychopaten. Deze ZBOX zit vol met items die gewijd zijn aan de gevaarlijkste film, games, comics en TV ‘killers’, en is daarmee dodelijk goed.

Killer ZBOX Zavvi

In the Killer ZBOX

Vooraf is natuurlijk nooit duidelijk wat er in zo’n mysterybox zit, maar er waren hints naar richting American Psycho/Norman Bates, Child’s Play/Chucky, Deadpool, Star Wars/Boba Fett en Mars Attacks. De box is binnen en tijd om de waarde te bepalen.

 • Chucky! – Een knuffel van ongeveer 25 cm, de hoofdrolspeler van de Child’s Play-films. In 1988 zag Chucky het levenslicht, bedacht door Don Mancini en nog altijd moord hij er stevig op los, waarschijnlijk verschijnt er volgend jaar een nieuwe Child’s Play. Toch jammer dat het geen pop, maar een knuffel is.
 • Boba Fett – Een koffiemok met een print van de helm van de beruchte premiejager die we voor het eerst zagen in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Terwijl het zal op jacht is naar Han Solo, wordt hij door Darth Vader ingehuurd om Luke Skywalker levend te vangen. Wel een Killer dude, maar hij maakt er zelf niet veel.
 • Patrick Bateman – Wie American Psycho heeft gezien weet hoe belangrijk visitekaartjes zijn, het is je statussymbool. Vanaf nu kun je je voordoen als Patrick Bateman. Tenminste, laten we jou dan wel adviseren zijn stapel aan moorden niet na te doen.
 • Mars Attacks! – Het is alweer 20 jaar geleden dat Tim Burton met een topcast Mars Attacks verfilmde. Deze patch is leuk om op je laptoptas te naaien.
 • Here’s Johnny – Schrijver Jack Torrance draait volledig door in het Overlook Hotel. In Stanley Kubricks verfilming The Shining draait Jack Nicholson dit t-shirt.
 • Deadpool Comics – De aanleiding van de ZBOX is overduidelijk de verfilming van Marvel’s antiheld Deadpool geweest.
  • De eerste comic is ‘True Believers: Deadpool #1‘; een soort heruitgave van New Mutant #98, de eerste comic waarin Deadpool verscheen.
  • Deadpool Kills the Marvel Universe bundelt de vier comics waarin Deadpool volledig los gaat op alle Marvel-helden, hij de dé killer!
 • ZBOX Magazine – Leuk extraatje, elke maand maakt Zavvi een magazine (20 pagina’s) met daarin filmtips, recepten, foto’s gemaakt door ontvangers van de vorige ZBOX, een quizje en de eerste hint naar de volgende ZBOX: Guardians. Je kunt deze ook online lezen.

Killer ZBOX
De ZBOX kost, los of in een maandelijks abonnement, €26,99 inclusief verzendkosten. Die prijs is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Horror Block, waar je wel voor de shipping uit VS betaald.
Met 8 items is de box goed gevuld, de koffiemok gaat hier veel gebruik worden en Chucky krijgt zeker een leuke plek. Maar het visitekaartje van Patrick Bateman is echt wel een beetje een knullig item. de Killer ZBox is wat mij betreft niet dé killer, de vorige boxen lijken ook een net iets betere inhoud te hebben. Toch hier een dikke voldoende!

ZBOX heeft niet altijd een horrorthema, iedere maand wisselen ze. Zo is het komende maand dus ‘Guardians’. Maar zodra het ‘mystery’ er af is en de ZBOXen zijn verzonden, kun je de box nog gewoon nabestellen. Je kunt dus altijd wachten tot de inhoud van de Zbox bekend is, voordat je hem koopt. Ook deze Killer ZBox is dus nog gewoon te bestellen.
zbox guardians

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

2 gedachten over “Recensie: Is Zavvi’s ZBOX een Killer?”

 1. Wil elke keer zo’n zavvi box bestellen. Maar zit telkens te twijfelen, of ik daar geen spijt van ga krijgen. Toch maar een keer nadenken 🙂

  Beantwoorden
 2. Chill dat je ze los kunt bestellen. Ik vind die boxen cool, maar er zijn maanden dat ik het geld liever ergens anders aan besteed. Zo’n abonnement zie ik dus ook niet echt zitten (op dit moment).

  Beantwoorden

Plaats een reactie