Recensie ZDAY Survival simulator (iPad/iPhone)

Gamers die al wat langer meedraaien kunnen zich vast nog wel de textbased adventures van weleer herinneren, uitgebreide role playing of adventure games waar meestal geen graphics aan te pas kwamen maar enkel tekst die omschreef in wat voor situatie je bevond en wat je volgende opties waren.

Gamers die deze spellen niet meer hebben meegemaakt kunnen daar nu van proeven op de iPad of iPhone via ZDAY Survival simulator. De zombie apocalypse is zojuist uitgebroken en aan jou de taak om te overleven. Aan de bovenkant van het scherm lees je meestal waar je je bevind en daaronder een venster met gebeurtenissen of een vraag naar je volgende actie. Daar weer onder jouw keuze mogelijkheden. Bijvoorbeeld je bent nog in je huis en je krijgt de volgende gebeurtenis: “Someone is trying to break in at your back door.” Je hebt de keuzes: “Confront it” of “Go out the front”. Grote kans natuurlijk dat je tegenover één of meerder zombies komt te staan, maar het kan ook een andere overlevende zijn die zich bij jouw groep wil aansluiten en waarna je meer kans op overleven hebt.

ZDAY is dus een soort ode aan de oude tekst-avonturen, maar is zelf niet zo ‘old school’ dat het alleen maar tekst biedt. Het spel is voorzien van illustraties van DC Comics’ Matt Haley en heeft ook een soundtrack met verschillende sfeervolle nummers. Een ander groot verschil met de oude games is de lengte van het spel, deze is namelijk niet al te lang. Mocht je het einde halen dan kan je dit in zo’n 20 minuten wel redden. En dat is gelijk het grootste mankement van de game, 20 minuten is wel erg snel en je hebt in het spel maar een beperkt aantal routes/keuzes om het einde te halen. Hierdoor valt de game snel in herhaling en zul je niet zo snel terugkeren om te proberen het spel met betere resultaten te voltooien.

Erg jammer want het spel is best goed uitgevoerd, ik had er best nog wat meer tijd aan willen besteden! Het spel is inmiddels al in prijs gezakt en je kunt het proberen voor € 0,79 wat natuurlijk niet veel is maar er zijn ook genoeg games in de appstore te krijgen voor die prijs waar je heel wat langer mee zoet bent.

Waardering: 3 sterrenZDAY Survival Simulator - Mongadillo Studios Inc.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie