Ziekenhuis Toronto verpleegt ‘echte’ zombies

Wat te doen als er ineens een groep zombies het ziekenhuis wordt binnengedragen? In Toronto weten ze dat sinds deze week. Al waren het ‘slechts’ zombies van een filmset.

Momenteel wordt in Toronto het – hoogst waarschijnlijk volledig overbodige – vijfde deel geschoten in de Resident Evil franchise. Traditiegetrouw mag hoofdrolspeelster Milla Jovovich daarin weer de strijd aan met allerhande zombies. Zombies die in het vijfde deel wellicht nu eens ‘natuurlijk’ mank lopen en voortstrompelen, want een grote groep figuranten is dinsdag lelijk te val gekomen toen en ophoging waarop zij stonden los raakte van de rest van de set. In het gat dat ontstond tuimelden zestien als zombies vermomde acteurs. De ambulance was snel ter plaatse, maar het medisch personeel was niet voorbereid op wat ze aantroffen. “Vooral het gezicht van de eerste ambulancebroeder die binnenkwam was briljant. Je zag hem ‘oh my God’ denken”, zo vertelde David Ralph, hoofdverantwoordelijke voor de medische hulpdiensten in Toronto, aan persbureau Associated Press.

Ralph had al te horen gekregen dat het hier mensen verkleed als zombies betrof, maar voor de hulpverleners was het een schok. Niet alleen dat, door de grime en aangebrachte ‘gore’ wisten ze niet welke verwondingen nu echt of juist aangebracht waren. “We kwamen aan en het leek op het eerste oog en meer dan gruwelijke situatie”, zo vertelde ambulancebroeder Peter Macintyre. “We waren gewoon verrast.” Uiteindelijk moesten twaalf van de zestien verwonde zombies richting het ziekenhuis, omdat ter plekke de aard van hun verwondingen onmogelijk te diagnosticeren was. Uiteindelijk viel de schade mee. Een acteur met gebroken rib, een met gebroken been, andere met mogelijke rugklachten. De rest kwam er met wat blauwe plekken goed vanaf. Zeven van hen zijn inmiddels alweer grommend en schuifelend aan het werk. Hoofdrolspeelster Jovovic was ten tijde van het ongeluk niet op de set. Het vijfde deel van de op de gelijknamige game gebaseerde reeks heeft door het ongeluk amper vertraging opgelopen en wordt in 2012 in de bioscoop verwacht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “Ziekenhuis Toronto verpleegt ‘echte’ zombies”

 1. tis natuurlijk niet om te lachen, maar ik krijg hier wel een kleine glimlach van op me gezicht 😛

  Ik ben blij dat ik niet op de ER in Toronto werk, zo’n held ben ik niet 😛

  Beantwoorden
 2. Terwijl iedereen inmiddels toch wel moet weten dat je bij een zombie uitbraak nooit maar dan ook nooit nooit nooit naar een ziekenhuis moet gaan.

  ps. “het – hoogst waarschijnlijk volledig overbodige – vijfde deel”, are you kidding me? Hoe kan de combi van Mila Jovovich en zombies ooit overbodig zijn? Licht uit, popcorn warm en een groot glas vers geperst ananassap met bacardi bij de hand, bring it on 🙂

  Beantwoorden
  • Mila Jovovich is altijd wel leuk om naar te kijken idd. Maar ik vond toch nummer 2, 3 en 4 niet echt bij het briljante niveau van deel 1 komen…

   Maar hij gaat zeker gekeken worden ^^ (alleen vervang ik wel de ‘verse ananassap met bacardi’ door bier :P)

   Beantwoorden
 3. Haha, dan sta je wel raar te kijken. Wel vet 😀 Hoewel het natuurlijk voor die acteurs minder is 😛

  Aangezien ik het eerste vier delen heb weten te doorstaan, zal ik het vijfde ook wel kijken. Ongetwijfeld met een biertje, want dat heeft ook mijn voorkeur boven een mixdrankje, hoewel ananassap met rum wel beter klinkt dan een baco of zo.

  Beantwoorden
 4. Erg lachen, het zal je gebeuren dat je als hulpverlener moest uitzoeken welke wonden echt zijn hahaha
  Wil ik in mijn ziekenhuis ook wel meemaken,

  Beantwoorden

Plaats een reactie