Zien: Del Toro’s Cabinet Of Curiosities trailer en meer over de afleveringen!

Vanaf 25 oktober is het zover: Guillermo Del Toro’s anthologieserie Cabinet Of Curiosities komt naar Netflix! Hier vind je de officiële trailer, en lichten we een tipje van de sluier op over iedere aflevering.

cabinet of curiosities

Cabinet Of Curiosities, ofwel rariteitenkabinet, is de nieuwste serie van de bekende gruwelsprookjes-regisseur Guillermo Del Toro (Crimson Peak, Pan’s Labyrinth, Hellboy II). Zoals je in de trailer (met kinderslotje, dat belooft wat!) kunt zien is de sfeer weer heerlijk nostalgisch spookachtig, zoals we gewend zijn van Del Toro. Hier doet hij zelf nog een schepje bovenop door als verteller op te treden die iedere aflevering inleidt.

Niet de minste acteurs maken hun opwachting in Cabinet Of Curiosities. Aangezien het een anthologieserie is, zal iedere aflevering van de acht een ander onderwerp beslaan. Daarnaast zijn 6 afleveringen ontwikkeld door andere bekende schrijvers en/of regisseurs die Del Toro hoogstpersoonlijk heeft geselecteerd. Dat belooft veel afwisseling! In de trailer komen de titels voorbij, maar over hun plot wordt tot nu toe gezwegen. Wat we wel weten, lees je hieronder in de volgorde van verschijnen.

De Cabinet Of Curiosities afleveringen

1. Lot 36: Origineel verhaal van Guillermo Del Toro, geregisseerd door Guillermo Navarro (cinematograaf van Del Toro’s The Devil’s Backbone en Pan’s Labyrinth). Rollen zijn onder andere voor Tim Blake Nelson (Watchmen), Elpidia Carrillo (Predator) en Demetrius Grosse (Fear the Walking Dead). Het thema? Aaseters (scavengers).

2. Graveyard Rats: Nog eentje in het thema Aaseters. Deze aflevering is gebaseerd op een kort verhaal van auteur Henry Kuttner, werd geschreven en geregisseerd door Vincenzo Natali (Cube) en heeft een rol voor onder andere David Hewlett (The Shape Of Water).

3. The Autopsy: Het thema is Eenlingen (loners). Het script is geschreven door David Goyer (The Sandman) op basis van een verhaal van auteur Michael Shae. De regie is voor David Prior (The Empty Man). In deze aflevering zien we F. Murray Abraham (Moon Knight), Glynn Turman (Mr. Mercedes) and Luke Roberts (Game of Thrones).

4. The Outside: Ook hier is het thema Eenlingen. Geïnspireerd op een comic van Emily Carroll, voor verfilming bewerkt door Haley Z. Boston (Brand New Cherry Flavor) en geregisseerd door Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night). De cast bevat Kate Micucci (The Little Hours) en Dan Stevens (Apostle, The Guest).

5. Pickman’s Model: Het thema is, niet onverwacht voor de kenners, Lovecraft. Pickman’s Model is een verhaal geschreven door H.P. Lovecraft en gaat over een schilder die afschuwelijke taferelen schildert van onmogelijke onderwerpen. Maar zijn ze wel zo onmogelijk? Dit verhaal is bewerkt voor de serie door Lee Patterson (Curve) and geregisseerd door Keith Thomas (Firestarter). De sterren van Pickman’s Model zijn Ben Barnes (de Narnia-reeks), Crispin Glover (American Gods) en Oriana Leman (Locke and Key).

6. Dreams In The Witch House: Ook deze aflevering heeft als basis een Lovecraft verhaal. In het originele verhaal (dat onder de Cthulhu-mythos valt) huurt een wiskundestudent een zolder waar ooit een heks woonde en opvallend veel huurders een vroegtijdige dood stierven. In zijn dromen daar reist hij door pure cosmische horror en ziet hij waanzinnige wezens, waaronder de heks. Of zijn het toch geen dromen? De acteurs in Dreams In The Witch House zijn onder andere Rupert Grint (Harry Potter, Servant), DJ Qualls (Supernatural) en Nia Vardalos (The Curse of Bridge Hollow).

7. The Viewing: Het thema is Bezoeken (visitations). The Viewing is co-geschreven en -geregisseerd door Mandy-regisseur Panos Cosmatos en heeft een cast met Peter Weller (Robocop), Sofia Boutella (Climax, The Mummy) en Michael Therrialt (Locke and Key).

8. The Murmuring: De laatste afevering, eveneens met als thema Bezoeken. Deze aflevering is naar een origineel Del Toro verhaal en werd geschreven en geregisseerd door Jennifer Kent (The Babadook). Hierin zien we onder meer The Babadook’s hoofdrolspeelster Essie Davis met The Walking Dead’s hoofdrolspeler Andrew Lincoln.

trailer cabinet of curiosities

De premiére van Cabinet Of Curiosities op Netflix begint op 25 oktober met 2 afleveringen. Tot en met 28 oktober komen er dagelijks 2 afleveringen bij van een uur per stuk. Als je zo niet in de Halloweenstemming komt, weten wij het ook niet meer!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Zien: Del Toro’s Cabinet Of Curiosities trailer en meer over de afleveringen!”

Plaats een reactie