Zes Zalige Zomer Zombie Boekenseries

De zomer is eindelijk begonnen. Dat betekent een paar blockbusters in de bioscoop, niks op tv, en alle tijd om in de zon een goed boek te lezen. Maar één goed boek maakt nog geen zomer, daar is een serie voor nodig. Daarom, met de Nederlandse première van World War Z net achter ons, een Nachtvlinders Zombieboeken Serie Tip Zes om je tanden in te zetten.

Tip 1: Newsflesh trilogie – Mira Grant

(Feed, Deadline en Blackout)

Feed-by-Mira-GrantVergeet WikiLeaks en Prism. Als je op zoek bent naar keihard nieuws moet je bij de blog After The End Times van Georgia en Shaun Mason zijn. Georgia Mason: “You can’t kill the truth”. Shaun Mason: “Nothing is impossible to kill. It’s just that sometimes after you kill something, you have to keep shooting it until it stops moving. And that’s really sort of neat when you stop to think about it”. Zombies vormen een dreigende achtergrond voor een meeslepend verhaal over vriendschap, verraad, politiek en op hol geslagen wetenschap. Met humor en met karakters waar je om gaat geven, een killer combo.
[bol titel=”Mira Grant”]
Waardering: 5 sterren

As The World Dies trilogie – Rhiannon Frater

(First Days, Fighting To Survive en Siege, plus de 3 prequels Untold Stories)

As the world dies_aDeze serie speelt zich af in een door zombies overspoeld Texas. De openingsscène is overweldigend en trekt je meteen het verhaal in over een moderne Thelma en Louise. De voornaamste karakters in deze serie zijn twee vrouwen. De bedaarde en net iets te vaak door haar man geslagen huisvrouw Jenni en de van buiten sterke advocate Katie vormen een mooi duo. Het komt niet vaak voor dat een horrorboek gedomineerd wordt door girl power, en dat zorgt er in combinatie met het sterke verhaal voor dat deze serie zeker een aanrader is. Hou er wel rekening mee dat de drie boeken samen 1 geheel vormen, zonder elk een eigen afronding. Mocht het eerste deel je bevallen, dan kun je dus beter halverwege het boek alvast de andere delen kopen.
[bol titel=”Rhiannon Frater”]
Waardering: 4 sterren

Benny Imura serie – Jonathan Maberry

(Rot & Ruin, Dust & Decay, Flesh & Bone)

rot-and-ruinDeze serie speelt zich af 14 jaar na First Night, de zombies uitbraak. Maberry schept een wereld met steeds meer diepgang, waarin een aantal jongeren op zoek gaat naar een ander leven dan dat achter de hekken van hun geboortedorp. Ik was verkocht vanaf de opening: “Benny Imura couldn’t hold a job, so he took to killing. It was the family business. He barely liked his family—and by family he meant his older brother, Tom—and he definitely didn’t like the idea of “business.” Or work. The only part of the deal that sounded like it might be fun was the actual killing”. Humor, vriendschap, liefde, lafheid en veel geweld, deze serie heeft het allemaal. Laat je niet afschrikken door het kenmerk “young adult” dat boekverkopers eraan geven, want dit coming of age verhaal kent meer gruwelijkheden dan heel seizoen 3 van The Walking Dead bij elkaar. Ok, dan de eerste 3 seizoenen van The Walking Dead bij elkaar. Ps. Het vierde deel, Fire & Ash, is aangekondigd voor september 2013.
[bol titel=”Jonathan Maberry”]
Waardering: 5 sterren

Zombies in Ierland – Wayne Simmons

Fever-Wayne-Simmons (Flu en Fever, Drop Dead Gorgeous en Doll Parts)

Eigenlijk twee series, want Drop Dead Gorgeous en opvolger Doll Parts kennen andere hoofdrolspelers dan Flu en Fever. Maar daar waar de meeste boeken over zombies zich afspelen in de VS, situeert Wayne Simmons zijn verhalen in Ierland. Dus kom je niet de gebruikelijke marinier tegen met een raketwerper in de kofferbak van zijn gepantserde Humvee of de survivalist met 5 miljoen kogels voor zijn shotgun. Daarvoor in de plaats spelen IRA en UDF gangsters, oude dj’s, tatoeage artiesten en een klein meisje belangrijke rollen. De boeken leggen meer focus op de karakters dan op verscheurde ingewanden. En introduceren in Drop Dead Gorgeous een heel nieuw soort zombie…
[bol titel=”Wayne Simmons”]
Waardering: 4 sterren

Aftertime trilogie – Sophie Littlefield

Aftertime - sophie littlefield (Aftertime, Rebirth en Horizon)

Een geval apart. Aftertime volgt het leven van voormalig alcoholiste Cass Dollar. De zombie apocalyps heeft veel nadelen, maar voor haar het voordeel dat ze hierdoor de mogelijkheid heeft haar dochtertje terug te krijgen. Lang duurt dit geluk niet, en zeker in het eerste deel is de zoektocht van een mogelijk geïnfecteerde moeder naar haar kind hartverscheurend. Een bizarre sekte van vrouwen die zich gevestigd hebben in een stadion zorgt voor een beklemmende sfeer. Maar wanneer de dochter eenmaal gevonden is gaat het in delen twee en drie, tussen de strijd met zombies door, vooral over de keuze die de hoofdpersoon moet maken tussen twee lovers. Denk The Hunger Games voor volwassenen, maar dan met zombies.  Hou je van zombies maar ook van romances waarin de heldin moet kiezen tussen twee foute mannen, dan moet je dit trio zeker meenemen naar het strand.
[bol titel=”Sophie Littlefield”]
Waardering: 2 tot 4 sterren, afhankelijk van je voorkeur voor post apocalyptische romances

Day by Day Armageddon serie – J.L. Bourne

Day By Day Armageddon (Book Cover 1) (Day by Day Armageddon, Beyond Exile, Shattered Hourglass)

Begonnen als een online fictief journaal (op zijn eigen website) is de Day by Day Armageddon serie een dagboek van een van de overlevenden van een zombie uitbraak. De serie is geschreven door een actieve militair. Dat blijkt onder andere uit de details over wapens en tactieken die de boeken (meestal) ondersteunen. Natuurlijk helpt het wanneer je hoofdpersoon de nodige automatische wapens in huis heeft, survival technieken beheerst, en vliegtuig kan besturen en weten hoe een ondergrondse raketsilo werkt. Maar naast het gebruiken van zijn eigen ervaring schrijft Bourne ook met een passie die je voelt en die je meeneemt in een post apocalyptische wereld.
[bol titel=”J.L. Bourne”]
Waardering: 3 (het einde) tot 5 (het begin) sterren

Alle series zijn te koop bij de betere boekhandel

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jonathan Maberry
Jonathan Maberry
9 jaren geleden

Great picks…and thanks for including me on your list. However check out Joe McKinney’s brilliant and award-winning zombie series. It kicks off with DEAD CITY.

Frank Mulder
9 jaren geleden

Veel om te lezen 🙂
Heb je Outpost (Adam Baker) met prequel Juggernaut en sequel Terminus gelezen? Vond het eerste deel geweldig, maar moet de rest van de reeks ook nog lezen.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x