Zombie-game Dead Island 2 vertraagd

Het zombiespel Dead Island 2 heeft de twijfelachtige eer om als eerste (horror)spel van 2023 vertraging op te lopen. Het spel zou oorspronkelijk op 3 februari uitkomen, maar is nu in ieder geval uitgesteld tot 28 april. Nou, dat zijn maar ruwweg 12 weken, ik ken zombies die langzamer lopen.

Dead Island 2
Dead Island 2

Dead Island 2 is al een flinke periode in ontwikkeling bij Dambuster Studios. Uitgever Deep Silver heeft het wijze besluit genomen langer de tijd te geven voor de ontwikkeling van het spel. Het moet tenslotte een klapper van een game worden. De verwachtingen van ons fans is immers torenhoog na zo’n lange periode wachten. Dat is nu al bijna een decennium, de tijd vliegt.

Dit is wat ze er over te zeggen hebben:

“We have some important news ot share, so let’s rip that band aid off straight away. We are delaying Dead Island 2 – the new release date will be April 28, 2023. The irony of delaying Dead Island is not lost on us, and we are as disappointed as you undoubtedly are. The delay is just 12 short weeks and development is on the final straight now: we’re going to take the time we need to make sure we can launch a game we’re proud to launch. For those of you who’ve been waiting for years, thank you for hanging in there with us. 
“In the meantime, we will be releasing an exciting new trailer and gameplay at the Dead Island 2 showcase which will premiere on December 6 on our Twitch and YouTube channels as well as on the Dead Island website.” 

Nou, gelukkig ontgaat hun de ironie van het uitstellen van het spel ook niet. Ze zijn minstens net zo teleurgesteld als wij. Kan ik me wel wat bij voorstellen. De hype kan -zeker na zo’n lange periode van een kleine tien jaar- snel overwaaien en dat momentum wil je als ontwikkelaar niet verliezen. Ze benadrukken dat ze echt een spel willen maken waar ze 100% achter staan en ze bedanken in ieder geval de mensen die al die jaren trouw aan het wachten zijn, wie dat dan ook moge zijn. Maar het is niet alleen maar slecht nieuws, ze komen ook met de mededeling dat er een gloednieuwe trailer aan komt op 6 december. Nou, daar kunnen we wel op wachten, toch? Dus hou vooral onze site in de gaten, dan post ik ‘m zo snel als mogelijk is.

Dead Island 2 World Premiere Trailer | gamescom Opening Night LIVE 2022
aankondiging Gamescom ONL ’22

Het lijkt erop dat ’the waiting game’ het enige spel is wat er gespeeld gaat worden. Gelukkig hebben we genoeg te spelen. Dead Island 2 komt voor nu op 28 april uit op PC, PS4 en 5 en Xbox One en Series X|S. Kijk hierboven nog maar een keer naar de aankondiging op Gamescom ONL ’22.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie