Recensie: Zombie Gunship (iPhone, iPod Touch)

Iedereen heeft wel eens de beelden gezien van nachtcamera’s die een oorlogsmissie filmden vanuit een helicopter of vliegtuig. De ietwat creepy en vage zwart wit beelden waarin je mensen kunt onderscheiden door hun witte voorkomen die worden vastgelegd door de hittegevoelige camera.

Daarop is deze mobile game op gebaseerd. Jij bent aan boord van een AC-130 Ground Attack vliegtuig die hoog boven een heuvelachtig landschap vliegt. Je cirkelt constant langzaam boven een bunker waar mensen naar toe proberen te vluchten te midden van horden zombies.

Jouw taak is simpel: schiet de zombies neer en red zo veel mogelijk burgers. Een simpele taak voor een simpele game. Simpel maar erg verslavend en goed uitgevoerd.

Je begint met slechts één wapen, de Gaitlin machine geweer, maar al snel heb je de mogelijkheid om een zwaarder wapen te kopen en je wapens te upgraden. Je krijgt namelijk een beloning voor elke zombie die je neerschiet. Ook kun je de radar uitbreiden of een explosief kopen die de eerste zombie die de bunker binnendringt tegenhoud. Want als er een zombie de bunker binnendringt wordt deze afgesloten en is het game over.

De graphics zijn niet super strak maar dat is opzettelijk gedaan zodat je echt het gevoel krijgt dat je naar nieuwsbeelden aan het kijken bent. Goed detail is dat de alleen de mensen wit oplichten en de zombies gewoon als zwarte, dus dode objecten getoond worden. De zombies hadden overigens ook zo ingeruild kunnen worden voor terroristen en dan had je een oorlogsgame gehad, dus om dit een horror game te noemen gaat misschien wat ver.

Grootste minpunt van het spelletje is het feit dat je iedere missie op dezelfde map speelt, het zou veel mooier zijn geweest als daar wat afwisseling in zou zitten. Bijvoorbeeld een missie in de stad of aan de kust. Maar het is heel goed mogelijk dat dit nog komt met een update. De game doet het namelijk erg goed en stond hoog in de Amerikaanse top 10 meest gedownloade games en meest opgebrachte apps. Dit laatste ongetwijfeld mede door het feit dat je ook ingame extra beloningen kunt kopen voor echt geld zodat je sneller kunt upgraden. Trouwens helemaal niet nodig want het verdienen van beloningen gaat vrij snel. Het spel kost zelf slechts € 0,79 en is ontworpen voor de iPhone/iPod touch.

Zombie Gunship is een echte mobile game die je in korte sessies speelt maar waar je vaak even naar terugkeert en is de aanschafprijs meer dan waard.
Zombie Gunship - Limbic Software

Waardering: 4 sterren

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Zombie Gunship (iPhone, iPod Touch)”

 1. Update: De eerste update is inmiddels geweest en hoewel er geen nieuwe maps zijn toegevoegd is de app nu wel universeel geworden. Dus Zombie Gunship is nu ook te spelen op de iPad!

  Beantwoorden
   • Ja, dat klopt ook. Alle iPhone apps zijn ook te gebruiken op de iPad. Maar als een app specifiek gemaakt is voor de iPhone moet hem “uitrekken” op de iPad omdat die resolutie veel hoger is. Bij universele apps hoeft dat niet en die zien er op een iPad dus veel beter uit.

    Hij was dus eigenlijk ook wel al te spelen op de iPad.

    Beantwoorden

Plaats een reactie