Zombie MMO ‘The War Z’ komt dit najaar uit

Hammerpoint Interactive kondigde hun debuuttitel The War Z deze week aan en laat weten dat deze Massive Multiplayer Online Zombie Game tijdens het najaar voor Windows PC uitkomt.

The War Z speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, zo’n vijf jaar na de uitbraak van het virus dat de menselijke populatie decimeerde. Hordes zombies struinen door de steden en de laatste mensen trekken rond als nomaden in een wetteloze wereld waar ze ten koste van alles proberen te blijven leven. Spelers moeten met hun vaardigheden en lef voedsel wapens en andere benodigdheden om te overleven verzamelen. In de uitgebreide wereld van het spel zul je te maken krijgen met zombies en andere spelers, van de laatste is het telkens weer de vraag of ze tot je vrienden of vijanden behoren. The War Z werkt net als veel anders RPGs met experience points en deze kun je spenderen aan nieuwe skills. Goud en geld dat je onderweg vindt, kun je in de weinige veilige havens uitgeven aan wapens en materialen.

Het spel bevat twee moeilijkheidsgraden: Normal (een “cool down” periode na dood) en Hardcore (dood is permanent). De levels zijn met meer dan 200 vierkante kilometer gigantisch. Voor The War Z zul je geen verplicht abonnement hoeven afsluiten, het spel is na aanschaf van ongeveer 30 dollar te downloaden en oneindig te spelen. Ook belooft met regelmatig nieuwe content gratis toe te voegen.

“Het hele team is compleet geobsedeerd door zombies en post-apocalyptische games als Fallout,” vertelt seniir game designer Eric NordinT van The War Z. “Sinds we begonnen zijn met het ontwerpen van het spel zijn we nieuwe ideeën blijven toevoegen die we onderweg bedachten. Ons doel is een spel in de winkels leggen welk we zelf ook willen spelen, we hopen dat gamers deze passie herkennen en het net zo enthousiast spelen!”

Of Arktos Entertainment Group en Hammerpoint Interactive deze beloftes allemaal kunnen waarmaken is nog even afwachten, het spel is nu in besloten alpha test. Via de website van The War Z kun je inschrijven op de beta en in het najaar zal het te koop zijn.

Interessant artikel?

5 gedachten over “Zombie MMO ‘The War Z’ komt dit najaar uit”

 1. Damn, toch maar eens gaan kijken hoe ik een windows game kan laten draaien op m’n Mac. Dit ziet er op papier in ieder geval erg goed uit.

  Beantwoorden
 2. Dit zijn dezelfde developers/publishers als van The War Inc: Battlezone en staan bekend om hun loze beloftes(mensen wachten al ruim een jaar op voertuigen en clanwars).

  Op dit moment lijkt War Z meer op The War Inc met een zombie mod.

  Click here to display content from Imgur.
  Learn more in Imgur’s privacy policy.

  Ook zeggen ze al jaren bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van dit spel, wat ook vrij onwaarschijnlijk is gezien het gebrek aan nieuwe assests, concrete info gameplay footage.

  Beantwoorden
 3. het spel is zeer leuk, maar toen ik het voor een laatst speelde, ongeveer een maand geleden werd het spel kapot gehackt en er waren te weinig public servers

  Beantwoorden

Plaats een reactie