Zombies voor kinderen? 3D animatiefilm Zombie Pet Shop

De horrorfan met een voorkeur voor lugubere snuisterijen in de kast, heeft natuurlijk al lang en breed het setje ‘Zombie Pet Shoppe’ figuurtjes in de kast staan. Oorspronkelijk een groep figuren zonder echt verhaal, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

We mogen er tenminste vanuit gaan dat de aangekondigde 3D animatiefilm Zombie Pet Shop op zijn minst een klein beetje inspiratie heeft opgedaan bij de speeltjes. Het project werd eerder deze week aangekondigd door The Animation Picture Company, dat de rechten heeft gekocht van Zombie Pet Shop. E.L. Katz schreef het script, dat wordt nu bewerkt. Zombie Pet Shop volgt eigenlijk exact hetzelfde verhaal als elke andere zombie-film. Een epidemie besmet alles en iedereen, behalve de hoofdpersoon, die enerzijds moet rennen voor zijn leven, anderzijds wanhopig een manier zoekt om alles te stoppen voor de epidemie zich nog verder uitbreidt. In dit geval is de hoofdpersoon niet eens de eigenaar van de dierenwinkel, nee het is het dappere hondje Joey.

zombie pet shoppe

Opvallend aan het hele project is dat de film is dat het hele project zich gaat richten op een zeer jonge doelgroep. The Animation Picture Company maakt namelijk vooral films voor kinderen (denk de jongste twee Garfield-animaties. Niet gezien? Houden zo!) en wil dat vooral ook blijven doen. Het is dus ook nog maar de vraag hoe angstaanjagend de zombiehonden, zombiekatten, zombiepapegaaien en alle andere zombiedieren uit de dierenwinkel gaan worden. Tijd zal het leren, de film staat voor 2012 in de planning.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie