ZombiU, Ubisoft brengt hardcore-zombies naar de Wii U

De E3 vindt deze week plaats in Los Angeles en dat betekent dat er hopelijk een stapel goede horrorgames voor komend jaar worden aangekondigd. EA beet gisteren de spits af met de aankondiging van Dead Space 3 en vanmorgen volgde Ubisoft met een zombiegame voor de nieuwe Nintendo Wii U.

In de ontwikkelfase sprak men over nog Killer Freaks From Outer Space, inmiddels zijn de aliens vervangen door zombies en is de titel aangepast naar ZombiU om zo een duidelijke koppeling aan de console Wii U kenbaar te maken. ZombiU wordt een apocalyptische zombiegame welke zich afspeelt in Londen waar de mensheid in grote paniek verkeert als zij overrompeld worden door hordes ondoden.

Nintendo wil zich met de Wii U naast de casualgamers ook weer meer richten op de hardcoregamers, ZombiU van Ubisoft valt duidelijk in de laatste categorie:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

“ZombiU is een duister en beangstigende game die gamers telkens opnieuw willen spelen,” vertelde Guillaume Brunier, producer bij Ubisoft, tijdens de presentatie. “ZombiU maakt gebruikt van Nintendo Wii U’s unieke mogelijkheden en wordt een [Wii] launch title waarin spelers zich vast zullen bijten.”

Voor de Wii U ontwikkelt Ubisoft op dit moment – naast ZombiU – ook Rabbids Theme Park, Assassins Creed III, Sports Connection, Rayman: Legends, Just Dance 4, Avengers: Battle For Earth en Your Shape Fitness Evolved 2013.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie