Trailer ZON 261, Zweedse film met zombieachtigen

Wanneer zijn zombies zombies? Als je het mij vraagt zijn de ondoden in deze Zweedse trailer geen zombies, maar desalniettemin zullen het ook niet je beste vrienden worden.

De film ZON 261 speelt zich af in 2013 tijdens etnischerellen tussen Zweden en immigranten in de havenstad Landskrona. De stad is een slagveld en een schip tot zinken gebracht. Als de politie het schip probeert te betreden worden ze aangevallen en gebeten door de crew, het duurt niet lang voordat ze veranderen in gewetenloze monsters.

Het virus verspreid zich snel en de stad wordt snel in quarentaine gebracht. Een kleine groep van zowel immigranten en Zweden raakt opgesloten, kunnen deze twee hun vijandigheden opzij leggen om samen de strijd aan te binden met deze zombieachtige monsters?

De producenten geven overigens zelf ook aan dat Zon261 geen zombiefilm is. “a zombie movie – that isn’t a zombie movie – about xenophobia” aldus Fredrik Hiller en Thabo Malmén. Een releasedate is nog niet in zicht.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
7 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Waarom zijn het volgens jou geen zombies? Omdat ze (een mate van) intelligentie bezitten?

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Ze zien er op zich redelijk zombie-achtig uit. Maar dat zegt niet alles natuurlijk… Gaan ze eerst dood voordat ze monsters worden? (-;

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Dan hoop ik wel dat ‘ie beter is dan La Horde. Dat vond ik een grote teleurstelling eigenlijk.

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Qua verhaal zag ik ook gelijkenissen, al moet ik La Horde nog wel zien (ik ga af op trailers en recensies), maar dat is voor binnenkort. Dit weekend staan beide Mirrors op het menu. Zal wennen worden na acht seizoenen “24” Kiefer Sutherland in een andere(?)/soortgelijke(?) rol te zien.

7
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x