15 minuten aan gameplay in trailer Dead Island 2

We zijn er bijna! Na 9 jaar wachten (minus één week) ziet Dead Island 2 dan toch echt het daglicht. Om dat te vieren hebben Dambuster Studios en Deep Silver een dikke, vette trailer vrijgegeven. In deze trailer zien we heel uitgebreid gameplay, dus ga er maar eens lekker voor zitten.

Dead Island 2
Dead Island 2

De trailer vangt helemaal aan het begin van het spel aan in Bel Air, Los Angeles. Protagonist Dani (een van de zes speelbare personages) heeft beschikking over een uitgebreid arsenaal wapens. Deze hebben ieder hun eigen, unieke vechtstijl én eindeloze upgrade-mogelijkheden. De wapens komen goed van pas tijdens haar confrontaties met standaard zombies als Walkers, Shamblers, Runners, de gemenere Variant grenadier walkers, en beter-ga-je-een-blokje-om Apex (hyper-gemuteerde zombies). Gelukkig kun je de omgeving ook gebruiken om jouw tegenstanders af te maken. Dani komt uit de mosh pits van County Cork, Ierland, en heeft een unieke vechtstijl: Volhardend maar evenwichtig, die uitnodigt tot een behendige manier van vechten. Haar missie? Bereik het Halperin Hotel.

Naast de wapens en de monsters toont de trailer ook hoe je zogeheten skillcards kunt inzetten om Dani’s vaardigheden te verbeteren en haar vechtstijl aan te passen. Omdat Dani wel besmet is met het mutatievirus, maar niet helemaal veranderd in een hersenloze zombie, kan ze die kracht inzetten om de Fury-modus te ontketenen. Ook laat Dambuster Studios maar al te graag hun nieuwe verminkingssysteem FLESH zien. Het breken van botten, afhakken van ledematen en verschroeien van vlees geeft nu nog meer voldoening dan ooit. Lekker! En geloof je me niet? Kijk het filmpje. Dat ziet er echt indrukwekkend uit. Van knieën aantikken met een golfclub tot hersens met grof geweld uit een schedel trekken, het kan zo gek genoeg niet bedacht worden.

De wapens zien er goed uit...je hebt ze dan ook hard nodig
De wapens zien er goed uit…je hebt ze dan ook hard nodig

Dead Island 2 borduurt lekker verder op de unieke formule uit het eerste deel. Dus verwacht weer veel zwarte humor en rondvliegende ledematen in jouw over-de-top-slachtpartijen. Los Angeles (HELL-A) ziet er supermooi uit en ik ben benieuwd of ze de sfeer uit het eerste deel en DLC ook zo overtuigend neer kunnen zetten. Ik voelde me écht op vakantie in het eerste deel en daarmee ook écht verloren. Je zat immers ineens op een zombie-zonovergoten eiland en je kon nergens heen.

Dead Island 2 Official Extended Gameplay Reveal
Gameplay trailer Dead Island 2

Het spel staat op de planning voor 21 april, dus nu nog minder dan twee maanden te gaan. Het verschijnt op PC, PS4 en 5, Xbox One en Series X|S en is nu al te preorderen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie