Vijf moderne horrorfilms voor een heerlijke kerst

Kersthorrorfilm Anna and the Apocalyps

Het is weer Kerst, maar behalve een hardvuur of een pruttelend pannetje ragout is er niks op tv. Wat dan te kijken. Hierbij 5 uiteenlopende, moderne kerstfilms voor de horrorliefhebber. Welke horrorfilms ga jij met Kerstmis zien?

Better Watch Out (2016)

BETTER WATCH OUT (2017) Official Red Band Trailer

Better Watch Out gaat over de 16 jaar oude Ashley (Olivia DeJonge) die rond de Kerstdagen gaat babysitten op een jongetje in haar buurt, Luke (Levi Miller) die gevoelens voor haar heeft. Tijdens het babysitten komt ze er achter dat er iets vreemds gaande is.  Zo lijkt er iets anders in het huis zich af te spelen dan dat ze zich ooit voor mogelijk had gehouden.  Als ik meer zou zeggen dan zou ik te veel verklappen en dat zou heel jammer zijn, je moet het zelf zien om te geloven. Als je houdt van een goede thriller en het niet vindt erg om te kijken naar een intense horror dan is dit een Kerstfilm die je zeker bij gaat blijven. 

Lees ook: Home Alone mét bloed is een stuk realistischer

A Christmas Horror Story (2015)

A Christmas Horror Story (trailer)

Deze Canadese horrorfilm bestaat uit vier losse verhalen die zich afspelen tijdens de kerstvakantie in het dorp Bailey Downs. De verhalen zijn allemaal gebaseerd op de legende van de Krampus, een demonische figuur die bekend staat om het straffen van ondeugend gedrag tijdens de feestdagen.

De eerste verhaal, genaamd “The Issuing”, volgt een groep tieners die het opnemen tegen een leger van elfen-monsters. Het tweede verhaal, “The Naughty List”, gaat over een familie die wordt aangevallen door een gruwelijke kerstman. Het derde verhaal, “Gave Up the Ghost”, gaat over een geest die op zoek is naar zijn verloren liefde tijdens de kerstperiode. Het laatste verhaal, “Krampus Unleashed”, volgt het verhaal van een man die probeert te ontsnappen aan de Krampus.

Mensen zouden deze film moeten kijken vanwege de unieke combinatie van horror en kerstthema’s. De film is ook bekend om zijn humoristische benadering van de horrorgenre, wat het tot een leuke en spannende film maakt voor liefhebbers van horror. Als je op zoek bent naar een andere manier om de kerst te vieren, is “A Christmas Horror Story” een leuke film om te kijken.

Anna and the Apocalypse (2017)

ANNA AND THE APOCALYPSE Official Trailer (2018)

Anna and the Apocalypse is een musical-horrorfilm en gaat over de Schotse tiener Anna (Ella Hunt) die haar saaie leventje beu begint te worden en eigenlijk meer spanning in haar leven kan gebruiken.  Voor deze reden besluit ze om aan het eind van haar huidige school jaar voor een jaar te gaan reizen.  Maar hiervoor is er eerst nog een groot probleem namelijk een steeds groter wordende zombie-uitbraak die haar school en haar leven bedreigt. Het mooie aan deze film is dat deze heel goed het gevoel van hoe het is om tiener te zijn neerzet. En alle acteurs spelen hun rol erg sterk. Ook zijn de meeste nummers leuk geschreven en zorgen zo voor een goede sfeer waarin het gezellig is, of serieus wanneer nodig. Als je op zoek bent naar een leuke titel om te kijken met mensen die niet veel horrorfilms hebben gezien dan is dit zeker een goede keus. 

ATM (David Brooks, 2012)

ATM Official Trailer #1 - Alice Eve Movie (2012) HD

Na afloop van een kerstborrel op het werk besluiten David, Emily en Corey nog een borrel ergens te gaan doen. Onderweg moeten ze echter wel eerst even pinnen. Eenmaal in bij de pinautomaat wacht hen een figuur in het duister die niet veel goeds met ze van plan is… Hoewel je het ergens allemaal al eens hebt gezien en je je ook afvraagt waarom drie mensen het niet durven opnemen tegen één persoon, is het kat-en-muisspel wel uiterst vermakelijk. De film moet het niet hebben van veel bloedvergieten, maar juist van de spanning.

ATM (Blu-ray)

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Krampus (2015)

Krampus - Official Trailer (HD)

Deze film is tegenwoordig  voor veel horrorfans een standaard Kerstfilm geworden.  Dit komt omdat deze film alle elementen van een typische horrorfilm gebruikt om een spannend eng verhaal te maken en hiermee de sterke kanten van beide Horror en Kerst goed weet te benutten.  Deze film volgt het gezin Engel die voor kerst met de hele familie bij elkaar komt om samen een Kerstdiner te hebben. Dit begint gelijk al onprettig voor het gehele gezin omdat er onderling een nare sfeer ontstaat en de mensen in plaats van elkaar liefhebben elkaar eerder veel kritiek geven.  Dit zorgt ervoor dat de jongste zoon, Max (Emjay Anthony) zijn brief voor de Kerstman verbrandt.  Hij weet daarentegen niet dat dit een Kerstman oproept met hele andere methoden wat ervoor kan zorgen dat dit misschien het laatste Kerstfeest wordt voor heel de familie.

Het gave aan deze film is niet alleen het acteerwerk ook al is dit zeer goed gedaan door de hele cast met als beste acteurs Adam Scott,  Toni Collette en David Koechner maar ook heeft deze film hele goede speciale effecten.  Zo zijn alle monsters in de film horrorvariaties van bekende Kerstsymbolen. Deze film is misschien niet geschikt voor heel het gezin maar het is een toegankelijke film die niet alleen de Kerst-waarden promoot maar met het leuke verhaal, acteerwerk en de mooie speciale effecten zich misschien zelfs uitgroeit tot je nieuwe Kersttraditie.

Lees ook: Krampus is een heerlijke kersthorror! (recensie)

Welke films staan er de komende dagen op jouw lijst?

Fijne Kerstmis!

Interessant artikel?

2 gedachten over “Vijf moderne horrorfilms voor een heerlijke kerst”

 1. Lekker lijstje, hier staat sowieso op de planning:
  Ghostbuster 2 (jazeker, ook een beetje Kerstfilm).

  Anna and the Apocalyps heb ik nog niet gezien, dus die wellicht.
  En eigenlijk ook wel weer eens zin in A Nightmare before Christmas!

  Beantwoorden
  • Ghostbusters 2 is inderdaad een hele leuke film om te kijken, hij telt zeker ook mee als Kerstfilm. Anna and the Apocalypse is ook echt een film die gewoon heel leuk is om te zien.

   Veel kijkplezier en hele fijne feestdagen toegewenst.

   Beantwoorden

Plaats een reactie