5x vette trailers voor horrorgames vanaf Gamescom ´22 openingsavond

Gamescom 2022 is officieel begonnen met de aftrap van Opening Night Live. Sommige uitgevers vertelden al wat we kunnen verwachten en hier schreef ik gisteren een stukje over. Het evenement is ondertussen al geweest (die kan je hier terugkijken) en ik heb voor het gemak al het horrornieuws van de ONL voor je verzameld. Lees hieronder gauw verder en kijk de trailers die er door de verschillende ontwikkelaars zijn vrijgegeven.

Outlast Trials

Oulast Trials het horrornieuws van de ONL
Outlast trials

Het is op de kop af precies een jaar geleden dat we wat hoorde van Outlast Trials. En dat klopt ook, want het laatste nieuws was een trailer die tijdens ONL ´21 getoond werd. Toentertijd was er nog niet zoveel bekend over een eventuele releasedatum, behalve dat ze ´ergens in 2022´ noemden. Fast forward naar nu en er is een nieuwe trailer vrijgegeven én een datum voor de gesloten bèta, die plaats gaat vinden tussen 28 oktober en 1 september van dit jaar. Via hun Steam-pagina kan je aanmelden voor de gesloten bèta. Helaas dus nog geen nieuws over een releasedatum, maar die zal vast niet lang meer op zich laten wachten.

Outlast Trials

Killer Klowns from Outer Space

Oké, dit nieuws kwam als verrassing. Terravision Games en Good Sheperd Entertainment hebben de handen ineens geslagen en komen met een gloednieuwe game: Killer Klowns from Outer Space: The Game. Dit asymmetrische multiplayer spel is gebaseerd op de cultklassieker uit de jaren ´80. Team up als iconische Killer Klown en zorg ervoor met drie vrienden dat je zoveel mogelijk mensen afmaakt met jouw uitbundige out-of-this-world arsenaal, of trommel 6 van jouw maten op en vecht als mens en stop de Klierige Killer Klowns. Lachen toch?

Elk team heeft 5 verschillende soorten (met elk weer verschillende krachten en voordelen die je ontgrendeld als je level omhoog gaat) waarmee je het gevecht aan kan gaan. De mensen hebben een vooraf bepaald aantal respawns, dus probeer vooral niet teveel dood te gaan. Eenmaal op, winnen de Klowns. Naast ´grootse plannen´ vertelde de ontwikkelaar dat de eerste map bij release eentje rechtstreeks uit de film uit ´88 komt.

Killer Klowns from Outer Space


Ik ben nog wel iets gereserveerd over dit spel, de setting is echt super vet, maar asymmetrische games zijn niet altijd even succesvol.

Scars Above

Nog een scifi-game met duistere invloeden, de trailer van Scars Above werd getoond. We bestuderen de ruimte al jaren, maar opeens hangt er een buitenaards object boven de aarde, we noemen het ´The Metahedron´. Het Sentient Contact Assessment and Response team (SCAR) moet op onderzoek uit… dit loopt niet zoals gepland.

Hoewel de beelden duister lijken, wordt het spel vooral omschreven als een third-person action adventure shooter, en dat betekent meestal geen enge gameplay.
Goed nieuws is dat ontwikkelaar Mad Head Games ook werkt aan een game gebaseerd op een ´famous horror film IP´, maar wat het is hebben ze nog niet aangekondigd.

The Callisto Protocol

Nog een klapper bij het horrornieuws van de ONL. Het project van Striking Distance, The Callisto Protocol, heeft gisteren een tweede gameplay trailer gedeeld. Het spel wordt ontwikkeld door het team onder leiding van Glen Scofield. De beste man die Dead Space heeft bedacht.

The Callisto Protocol


The Callisto Protocol lijkt qua opzet een beetje op Dead Space, maar eigenlijk is het Dead Space on acid. In alles is het heftiger, bloederiger en gruwelijker en dat toont de nieuwe trailer maar weer al te goed. In The Callisto Project, dat zich afspeelt op Jupiters maan Callisto, kruipen spelers in de huid van Jacob Lee. Hij moet zien te ontsnappen uit de Black Iron Prison vol met monsters. Lee heeft onder meer een vuurwapen en een soort handschoen waarmee hij de zwaartekracht kan manipuleren. Ook deze trailer, het lijkt onderhand traditie te worden, eindigt met een wrede sterfscène. Het lijkt onnodig, maar de ontwikkelaar heeft daar een goede reden voor: “Door elementen van wreedheid, sfeer, spanning, menselijkheid en hopeloosheid te combineren, willen we onvergetelijke schrikmomenten creëren.” Nou, vooruit dan maar.

The Callisto Protocol

The Callisto Protocol komt uit op 2 december en verschijnt op PC, PlayStation 4 en 5, Xbox Seris X|S en XBox one.

Dead Island 2

En voor als laatste had Gamescom natuurlijk het beste bewaard. Een gloednieuwe trailer van Dead Island 2 met een releasedatum. Wacht, wat?! Tijdens de E3 van 2014 kondigde Yager Development aan dat ze aan de game aan het werken zijn, maar die gooide al snel de handdoek in de ring. Daarna nam Sumo Digital het digitale stokje over, helaas bleken zij ook niet geschikt. En toen was het heel lang stil rondom de ontwikkeling van het spel. Gisteren werd bekend gemaakt dat Dambuster 4 jaar geleden helemaal opnieuw is begonnen met het spel, dus van de grond af aan alles opnieuw heeft opgebouwd, en nu een dikke cinematic trailer én gameplaytrailer voor ons heeft. Vet!

Dead Island 2 het horrornieuws van de ONL
Dead Island 2

Dead Island 2 staat gepland voor uitgifte op 3 februari 2023 en komt uit op PC, PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S en Xbox One.

Cinematic trailer Dead Island 2
Gameplay trailer Dead Island 2

Al met al was dit toch een behoorlijk leuke en interessante ONL. Zijn er games waarnaar jij uitkijkt en waarvan jij graag een update van zou zien? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “5x vette trailers voor horrorgames vanaf Gamescom ´22 openingsavond”

  1. He yes voor Killer Clowns, jammer dat het asymmetrisch is…
    Sowieso Dead Island 2, misschien deel eens weer eens streamen.
    The Callisto Protocol ben ik ook erg benieuwd naar,erg genoten van Dead Space-games.

    Ook, geen horror, erg tof lijkt mij Wyrdsong

    Beantwoorden

Plaats een reactie