Amerikaanse overheid: Bereid je voor op zombie-apocalypse

Het Amerikaanse ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) heeft wel een heel ludieke manier verzonnen om burgers op rampen voor te bereiden. Het CDC heeft een handleiding opgesteld waarin wordt uitgelegd hoe je om moet gaan met een zombie-apocalypse. Er worden allerlei tips gegeven om je voor te bereiden op een zombie-aanval, zo wordt er verteld wat er in een noodpakket moet zitten, wat belangrijke hulpdiensten zijn en hoe je een evacuatieroute moet plannen.

Ready for zombie apocalypse?Dat de ‘zombie invasie’ met een kilo zout genomen moet worden, mag duidelijk zijn. Desalniettemin krijgt de bezoeker van de site al lezende nuttige informatie die zeker van pas zal komen als zich een ramp voor zal doen. Voor de momenteel door orkanen en overstromingen geteisterde Amerikanen zal het artikel dus zeker bruikbare tips bevatten.

Lees de handleiding op emergency.cdc.gov

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

13 gedachten over “Amerikaanse overheid: Bereid je voor op zombie-apocalypse”

 1. Lol, ontzettende fail.

  WAPENS, people, WAPENS??? Die mis ik nogal in dit verder niet ongrappige verhaaltje van het CDC. Natuurlijk, de voorzieningen over wat je in huis dient te hebben zijn heel terecht en zeker nuttig voor rampen van alle soorten en dus ook voor een zombie-uitbraak. Maar voor de rest is dit zombielore-technisch een redelijk gefaalde post…

  Beantwoorden
  • Misschien mis je het punt? Het gaat erom dat mensen zich voorbereiden op rampen die met enige waarschijnlijkheid in de VS kunnen voltrekken. Een zombie apocalypse hoort daar niet bij. Het is grappig dat ze het in een zombiejasje hebben gestoken, maar zou werkelijk nergens op slaan als ze er bv wapens bij hadden gezet. Het is wel de bedoeling dat dit een echt informatief stuk is dat je werkelijk voorbereidt op rampen, niet gewoon een stuk fictie.

   Beantwoorden
 2. Dat is dus precies mijn punt: ja, het is nuttig voor echte rampen, maar in de categorie “zombie-lore” is het nogal gefaald omdat het geen wapens bevat.

  Beantwoorden
  • Maar dan mis je dus het punt van het artikel. Natuurlijk, als het echt over zombies ging, dan zou er wat moeten staan over wapens. Maar ja, ’t gaat nou eenmaal niet echt over de zombies. Dus het is ook geen faal. Het is een grappige manier om een advies ter voorbereiding te verpakken, meer niet.

   Beantwoorden
 3. We praten enigszins langs elkaar heen :). Waar het mij om gaat is dat de verpakking van de boodschap, hoewel grappig, mijns inziens te zeer indruist tegen het (natuurlijk onbestaande) idee van een zombie-invasie. Met andere woorden: ik vind het geen slechte grap, maar omdat ze een zo’n essentieel deel van fictief zombie-survivallen over het hoofd zien (wat ook logisch is, gezien de aard van de boodschap) is het m.i. toch een enigszins gefaalde actie.

  Beantwoorden
 4. Al eens nagedacht dat het niet om echte zombies hoeft te gaan, maar over een onbekend ongeneeslijk virus dat door lijfelijk contact wordt doorgegeven? Je buur die bloedkuchend aan je deur om hulp staat te roepen? Of heel de wijk 😀 de tips kunnen handig zijn dan

  Beantwoorden

Plaats een reactie