Recensie: Apartment 1303 3D (Michael Taverna, 2012)

appartment-1303-3dIn aanleiding van deze remake van Apartment 1303, bespraken we in december het Japanse origineel uit 2007. Michele Taverna, de producent van de film, heeft zichzelf gewaagd aan een Engelstalige 3D remake en de ligt nu (inclusief het origineel) in de winkelschappen.

Omdat ze niet langer tegen het geruzie met haar dronken moeder (Rebecca De Mornay) kan, betrekt Janet (Julianne Michelle) appartement 1303 in een flat. Ze is er blij mee, of toch niet? De elektriciteit hapert, de conciërge is een engerd en ook de waarschuwing van haar buurmeisje dat de vorige bewoonster uit het raam is gesprongen, belooft niet veel goeds. Al gauw dienen spookachtige verschijningen zich aan… Zus Lara (Mischa Barton) begint zich zorgen te maken.

Apartment 1303 3D volgt voor het overgrote deel het plot van het origineel, het verschil zit hem in de beelden. Taverna’s Apartment 1303 is in eerste instantie natuurlijk een 3D-film geworden, waarvan de effecten behoorlijk tegenvallen. Een aantal 3D-scenes is gemaakt voor het effect en niet andersom.

Apartment 1303 (2013) Official European Movie Trailer

Een ander groot verschil is het ontbreken van de spanning die over het algemeen J-Horror zo heerlijk kan creëren met geestesverschijningen vrouwen met lange zwarte haren die in de schaduwen over de muren kruipen, de Amerikanen kiezen voor een directere aanpak. Misschien zelf te direct, want er verrassend is de gehele film niet.

Misschien moeten we het als een pluspunt beschouwen dat het veel betere origineel is bijgeleverd met deze uitgave, maar aan de andere kant onderstreept dat ook onze conclusie. We raden dan ook aan om het origineel te kijken of een andere ‘haunted aparatment’-remake: The Echo.

Apartment 1303 3D is nu te koop op blu-ray en dvd.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie