Recensie: Ash vs. The Evil Dead (seizoen 1)

Heerlijk, Evil Dead uit 1981 is toch wel één van mijn favoriete horrorfilms, regisseur Sam Riami creëerde de antiheld Ashley ‘Ash’ J. Williams, waarmee acteur Bruce Campbell een cultheld werd. Met een remake/vervolg Evil Dead II en het derde deel Army of Darkness werd dit alleen maar beter.

Het probleem: Nogaltijd heeft de wereld altijd te leiden onder de nieuwsgierigheid van Ash naar het Morturom Demonto in 1981, en groeit de kracht van de deadites. Mister Williams mag dan een simpel bestaan leiden, het kwaad vindt hem en hij ziet in dat hij niet langer zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen. In de tv-serie Ash vs. The Evil Dead probeert Ash Williams een einde te maken aan de problemen die in 1981 in het hutje in het bos begonnen.

Net als Evil Dead is de tv-serie Ash vs. The Evil Dead een tikkeltje over de top, Bruce Campbell speelt op dezelfde manier verder in de rol van Ash Williams. Goed is het ook om te zien dat een groot deel van de originele crew (waaronder Sam, Ivan Raimi en Rob Tapert) weer is betrokken bij de serie. Sam Raimi regisseerde zelf de 45 minuten durende eerste aflevering, waarin we Ash zijn bierbuik zien verbergen en horen dat zijn grappen/versiertrucs nog even slecht zijn. De special effects/makeup zijn gelukkig wel met de tijd meegegaan en de deadites zijn overtuigend gruwelijk.

Ash krijgt nieuwe vrienden, niet dat hij daar op zit te wachten, maar omdat het moet. Zijn collega Pablo Simon Bolivar wordt gespeeld door Ray Santiago en de lieftallige Kelly Maxwell door Dana DeLorenzo. Het nieuw gevormde trio is genoodzaakt om snel uit het dorp te vertrekken en af te reizen naar waar het ooit allemaal begon: the cabin! Al weet Ash elke afleveringen weer een belangrijke tussenstop te bedenken, het verveelt nooit.

Je kijkt de serie in een hoog tempo, de afleveringen zijn ongeveer 30 minuten, waar voor het soort serie perfect is. De DVD-uitgave heeft hierbij wel een nadeel: De optie om alle afleveringen te kijken bevat een videobestand waar alle afleveringen aan elkaar zijn geplakt. Ik snap niet dat er even moeite is genomen om de recap, die voor elke aflevering zit, te verwijderen.

Ash vs. The Evil Dead is een heerlijk vervolg op de Evil Dead-films van Sam Raimi, Bruce Campbell speelt wederom voortreffelijk de antiheld Ash Williams. De serie is misschien compleet weird voor de mensen die alleen de 2013 remake van Evil Dead hebben gekeken.

Ash vs. The Evil Dead is nu verkrijgbaar op BD en DVD met de drie wederom vermakelijke extra’s Ash in de wereld, Hoe je een deadite doodt en Het beste van Ash.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Ash vs. The Evil Dead (seizoen 1)”

  1. Fantastische serie. Wat een heerlijke gore! Wat een humor! Wat een gave muziek! Wat mij betreft één van de beste series van dit moment. En damn, Lucy Lawless kickt ook weer ass 😉
    Seizoen 2 is trouwens net zo cool. Niet te missen deze serie.

    Beantwoorden

Plaats een reactie