BBC goes zombies met In The Flesh

Vergeet vampieren, zombies zijn the hottest thing van het moment. Niet alleen meer in de bioscoopzalen, maar zeker op het TV-scherm. Zo breekt The Walking Dead alle mogelijke kijkcijferrecords voor een dramareeks op een Amerikaanse kabelzender. Nu wilt ook de Britse zender BBC op de trein springen en raakte bekend dat het groen licht heeft gegeven voor een eerste seizoen van de zombiereeks In The Flesh.

In The Flesh begint op het moment dat de zombieplaag onderdrukt kan worden door een Human Volunteer Force. Overblijvende zombies worden gevangen genomen, krijgen een behandeling en worden met het oog op een toekomstige re-integratie vastgehouden in speciale faciliteit in Norfolk. Daar leren ze terug een “normaal” leven leiden met behulp van contactlenzen en “opvulmousse”. Centraal in het verhaal volgen we de tiener Kieran Walker. Volgens de makers wordt In The Flesh stoutmoediger dan elke andere zombiereeks tot nu toe.

De reeks werd geschreven door nieuwkomer Dominic Mitchell, die ontdekt werd tijdens een BBC Writersroom-wedstrijd. Bedoeling is dat het eerste seizoen 3 afleveringen van telkens 90 minuten zou omvatten. Deze zouden dan uitgezonden worden op BBC3, de BBC-zender die zich ondertussen heeft gespecialiseerd in de Britse sci-fi en fantasy-reeksen en waar ook al Being Human op te zien is. Voorlopig is er wel nog geen informatie wanneer de reeks op het scherm zou komen.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
10 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
11 jaren geleden

Ben benieuwd! BBC3 doet het best goed met zulke series, Being Human er leuk en (het helaas na één seizoen gecancelde) The Fades was erg goed!

Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Ik ben ook benieuwd! Al moet ik zeggen dat ik er op basis van het verhaal niet al te veel van verwacht.

Sjors
Sjors
11 jaren geleden
Antwoord aan  Filip Aelbrecht

Klopt, echte verwachtingen schept dit artikel nog niet, omdat er gewoon nog niet zoveel info is, maar re-integratie van zombies spreekt me over het algemeen niet aan. Toch zal ik zeker gaan kijken en de serie niet vooraf afschrijven 🙂

Lester Cornfield
Lester Cornfield
11 jaren geleden

Ook een aanrader is de Engelse (mini) serie Dead Set, van BBC4, over een Zombie uitbraak tijdens de Engelse Big Brother finale. Geweldig!

Duiv
Duiv
10 jaren geleden

Heb inmiddels de 1e aflevering gezien. Het zwaartepunt bij deze serie ligt op drama,er word goed geacteerd. Er zaten een paar behoorlijk heftige scenes in,

Sjors
Sjors
10 jaren geleden

Ik sluit me aan bij Duiv. De ontwikkelingen qua verhaal vind ik tot nu toe wel erg “traditioneel” (ik wil het nog net niet cliché noemen :P). Ben benieuwd naar de rest 🙂

Moesld
Moesld
10 jaren geleden

Wat een kutserie, veel drama weinig horror

Duiv
Duiv
10 jaren geleden

Heb alle afleveringen inmiddels gezien en ja je moet er van houden. Ik vond de serie niet slecht maar anders dan verwacht ook vond ik de HVA (human Voluntuer Army???) wel erg veel op de IRA die ook de wapens heeft neer gelegd lijken. Ook vond ik dat de serie nogal abrupt eindigde maar misschien is dat Zombie verzet groepje van het internet iets wat in het volgende seizoen uitgewerkt word?? Ik weet niet of er nog een seizoen komt

10
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x