Beetlejuice 2 komt er officieel aan mét Michael Keaton en Winona Ryder

Het is officieel aangekondigd door Warnes Bros: Beetlejuice 2 zal september 2024 verschijnen en Tim Burton zal het vervolg op zijn eigen klassieker regisseren! Michael Keaton en Winona Ryder keren terug in hun rollen en ook Wednesday-actrice Jenna Ortega zal in dit vervolg te zien zijn.

Beetlejuice verscheen in 1988, 35 jaar geleden, en met regelmaat heeft Tim Burton afgelopen jarig opmerkingen gemaakt over de terugkeer van onze favoriete bio-exorcist. Al in 1990 werd er geschreven aan het script voor Beetlejuice Goes Hawaiian, maar in 1997 werd duidelijk dat dit plan dood was.

Beetlejuice | 4K Trailer | Warner Bros. Entertainment

In 2011 werd Seth Grahame-Smith, met wie Burton samenwerkte voor Dark Shadows en Abraham Lincoln: Vampire Hunter, ingehuurd om het script voor Beetlejuice 2 te schrijven. En in 2015 zou dit script volgens Grahame-Smith klaar zijn. Maar Tim Burton was niet tevreden. Mike Vukadinovich werd ingehuurd om het script te herschrijven.

Vorig jaar waren er wat gekke berichten, maar afgelopen dagen is er officieel duidelijkheid. Tim Burton gaat regisseren, Michael Keaton (Betelgeuse) en Winona Ryder (Delia Deetz) keren terug in hun rol en verder wordt de cast uitgebreid met Jenna Ortega (Lydia Deetz) en Justin Theroux.

Over het verhaal weten we nog helemaal niks, behalve dat Wednesday-schrijvers Alfred Gough and Miles Millar betrokken zijn bij dit project.

Beetlejuice

Beetlejuice speelt zich af in een stadje genaamd Winter River, waar een jong getrouwd stel genaamd Adam en Barbara Maitland (gespeeld door Alec Baldwin en Geena Davis) ongelukkig om het leven komen bij een auto-ongeluk.

De Maitlands blijven als geesten achter in hun huis, en wanneer een nieuwe familie, de Deetzes, het huis koopt en begint te renoveren, proberen de Maitlands hen te laten vertrekken. Wanneer hun pogingen niet succesvol zijn, besluiten ze de hulp in te roepen van de excentrieke bio-exorcist Beetlejuice (gespeeld door Michael Keaton).

Beetlejuice blijkt echter niet de betrouwbare hulp te zijn waarvoor de Maitlands hem hadden gehouden, en de situatie escaleert snel, wat leidt tot een reeks hilarische en soms angstaanjagende gebeurtenissen.

Wat vind jij van het plan dat er 36 jaar na Beetlejuice er een vervolg komt met een deel van de originele cast en Burton himself?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Beetlejuice 2 komt er officieel aan mét Michael Keaton en Winona Ryder”

  1. Dit kan zomaar eens erg leuk worden. Ik heb genoten van de originele film en hem vrij recent nog eens bekeken. Met de terugkeer van de mensen van toen, kan dit echt wat worden. Ik ben heel benieuwd!

    Beantwoorden

Plaats een reactie