Foto: Bill Skarsgård ziet er eng uit als Pennywise in IT

Entertainment Weekly heeft het eerste beeld van acteur Bill Skarsgård als de clown Pennywise in de nieuwe verfilming van Stephen King’s IT.
Bill Skarsgård IT Pennywise clown
Er wordt al jaren gewerkt aan de remake van Stephen King’s It en vele namen zijn genoemd voor de rol van Pennywise. De rol van deze ‘clown’ is aan Bill Skarsgård doorgegeven. En de make-up ziet er zeer goed uit.

hemlock-grove-1Afgelopen jaren speelde Skarsgård als Roman Godfrey één van de hoofdrollen van de Netflix-serie Hemlock Grove, waar hij al toonde goed om te kunnen gaan met nare eigenschappen. Eerder zou Will Poulter de rol van Pennywise op zich nemen, maar de productie heeft flinke vertraging opgelopen en hierdoor moest Will Poulter de rol aan zich voorbij laten gaan.

De vertraging komt onder andere door een conflict tussen voormalig regisseur en co-scriptschrijver Cary Fukunuga en New Line Cinema. Nu is de regie in handige van Andy Muschietti (Mamá), die samen met Gary Doberman het nieuwe script schreef. Het is de bedoeling dat It volgend jaar een release krijgt.

De film verschijnt (net als het origineel uit 1990 met Tim Curry in de rol van Pennywise) in twee delen. Het eerste deel vertelt over de jeugd van de kinderen in 1980, het tweede deel vervolgt het verhaal wanneer ze volwassen zijn. Echter, deze wordt alleen geproduceerd als het eerste deel een succes is.

Naast Bill Skarsgård spelen ook Jaeden Lieberher, Jack Dylan Grazer, Chosen Jacobs, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor en Wyatt Oleff in deze nieuwe verfilming van IT.

Interessant artikel?

Plaats een reactie