Netflix-horrorhit uit 2018 krijgt eindelijk een vervolg

In 2018 verscheen de post-apocalyptische horrorfilm Bird Box met Sandra Bullock, John Malkovich en Sarah Paulson. De film werd binnen 28 dagen de best bekeken film op Netflix. Gek eigenlijk dat er nog altijd geen vervolg is gearriveerd de afgelopen 4 jaren. Daar brengt 2023 echter verandering in. Bird Box: Barcelona, het vervolg, gaat namelijk op 14 juli op Netflix verschijnen. Kijk de trailer hieronder!

BIRD BOX BARCELONA | Aankondiging | Netflix

De film is geschreven en geregisseerd door Davis en Alex Pastor. Deze broers hebben tot nu toe nog nooit een film geregisseerd. Ervaring in scripts schrijven hebben ze echter wel. Zo schreven ze Out of the Dark (2014) en Carriers (2009), een film die gaat over een dodelijk virus dat de wereld in zijn greep houdt (sounds familiar?). De hoofdrollen in Bird Box: Barcelona zijn voor Mario Casas, Georgina Campbell en Diego Calva die een relatief onbekende cast aanvoeren.

BIRD BOX (L to R) GONZALO DE CASTRO as ROBERTO, GEORGINA CAMPBELL as CLAIRE, MARIO CASAS as SEBASTIAN, NAILA SCHUBERTH as SOFÍA in BIRD BOX. Cr. ANDREA RESMINI/NETFLIX © 2022

Nieuwe werkelijkheid in Barcelona

Het verhaal speelt zich af in hetzelfde universum als dat van Bird Box. “Iets” zorgt ervoor dat alle mensen op aarde die “het” zien, een onverklaarbare neiging krijgen om zelfmoord te plegen. Sebastián (Mario Casas) en zijn dochter proberen te overleven in deze nieuwe werkelijkheid in Barcelona.

Op 14 juli verschijnt Bird Box: Barcelona op Netflix. Of deze film ook weer binnen een maandje de toplijsten gaat halen van Netflix, valt nog te bezien. Er is in principe genoeg materiaal om nog vele vervolgen mee te vullen, zo kwam een aantal jaren geleden ook al een nieuw boek uit dat een karakter uit de originele film verder uitwerkt.

Wat vind jij van de trailer? Zet jij 14 juli in jouw agenda om deze spin-off van Bird Box te gaan kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Netflix-horrorhit uit 2018 krijgt eindelijk een vervolg”

  1. “De film is geschreven en geregisseerd door Davis en Alex Pastor. Deze broers hebben tot nu toe nog nooit een film geregisseerd. Ervaring in scripts schrijven hebben ze echter wel. Zo schreven ze Out of the Dark (2014) en Carriers (2009)”

    Carriers is geregisseerd door de broers Pastor. Daarnaast hebben ze, korte films en een muziekvideo niet meegerekend, nog 2 films en een aantal afleveringen van een serie geregisseerd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie