Recensie: Don’t be Afraid of the Dark (Blu-ray)

De meningen in onze redactie waren verdeeld toen de film Don’t be Afraid of the Dark uitkwam. De ene helft vond de film een teleurstelling, de andere helft vond het een prachtige dark-fantasy met subtiele horrorelementen. Onze mening over de film kun je lezen in de filmrecensie.

Behoor je tot de groep die de film geweldig vond? Of heb je de film gewoon nog niet gezien? Dan is het zeker de moeite waard de DVD/Blu-ray te kopen.

Architect Alex Hurst (Guy Pearce) verhuist met zijn dochter Sally (Bailee Madison) en vriendin Kim (Katie Holmes) naar het landhuis Blackwood Manor. Terwijl Alex en Kim hun droomhuis in zijn oorspronkelijke staat herstellen, trekt Sally erop uit om het nieuwe onderkomen te verkennen. Ze hoort stemmen en deze leiden haar naar een verborgen ruimte. Wanneer ze de deur opent waarachter ze de stemmen verneemt, heeft Sally geen idee dat ze een horde duistere wezens vrijlaat die zich al eeuwen in de krochten van haar nieuwe thuis verborgen houden… en die het gemunt hebben op de bewoners.

De DVD en Blu-ray bevatten beide ruim een uur aan extra’s:

The Story – In dit korte fragment leggen de hoofdrolspelers uit waar de film overgaat. Ook vertelt Guillermo del Toro waarom hij deze film graag wilde maken en geeft hij antwoord op vragen als waarom hij 16 jaar over dit project heeft gedaan en wat hij zo fascinerend vindt aan elfjes.

Blackwood Mansion – In the Blackwood Mansion komen we erachter dat het mooie landhuis in Melbourne, Australië, staat en helaas kennen ze daar geen gotische gebouwen. Wat betekent dat het huis helemaal nep is. Maar wat is hij mooi! Dit fragment laat zien hoe het huis is gemaakt en hoe belangrijk kleurensymboliek is voor de film.

The Creatures – Altijd al willen weten wat Fluffyballs zijn? In The Creatures maken we kennis met de kleine monstertjes die het huis teisteren. Dit fragment geeft informatie over hoe de wezens gemaakt zijn en hoe de acteurs met ze acteerden.

Character Profiles – In de Character Profiles leggen de hoofpersonen uit hoe zij hun rol zien, wat hun visie van het verhaal is en hoe ze de opnames hebben ervaren.

Featurette – Dit is eigenlijk een compilatie van de beelden uit de Character profiles en de Behind-the-scenes en voegt weinig toe.

Interviews Cast & Crew – De interviews met de cast en crew zijn vrij uitgebreid. Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison, Guillermo del Toro, Troy Nixey en Mark Johnson komen uitgebreid aan het woord. Ze praten over hun rol, de synergie met de andere acteurs, horrorfilms en het huis met zijn enge kelder. Jammer is dat deze interviews ook in de voorgaande stukjes verknipt zijn, waardoor je dus 3 keer dezelfde informatie krijgt.

Behind the Scenes – Altijd leuk! Allerlei beelden hoe de film gemaakt is; van de opbouw van het prachtige decor, het oefenen van de scenes tot de regie en montage.

Helaas zijn de extra’s vrij kort en zijn het eigenlijk korte teasers voor de film. Hierdoor gaan we nergens echt de diepte in en krijgen we niet de informatie die we graag wilden hebben als liefhebber van deze film.

Twijfel je nog? Neem dan een kijkje op de creepy website van de film en wie weet fluisteren de monstertjes ook jouw naam en verleiden ze je tot de aankoop van de DVD/Blu-ray.

Film: 4 sterren – Door de extra’s ga je de film zeker iets meer waarderen
Extra’s: 2 sterren – Had meer mogen zijn!

Koop ‘Don’t be afraid of the Dark’ op dvd of blu-ray bijBol.com.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie