Blu-ray: Mama (Andy Muschietti, 2013)

MAMAMama is gebaseerd op een korte film die filmmaker Andy Muschietti enkele jaren geleden uitbracht. Een filmpje van maar 3 minuten waarin de sfeer en verhaal in no-time naar een enorm hoogtepunt gaat dat Guillermo Del Toro zo enorm enthousiast was over dit filmpje dat hij Muschietti de kans gaf om van Mama een full-length film te maken.

Begin dit jaar kwam Mama in de Nederlandse bioscopen, onze recensie vind je hier terug.
Mama is wat mij betreft de meest sfeervolle horrorfilm van 2013 die ik tot nu toe heb gezien, eindelijk is hij dan nu op Blu-ray verkrijgbaar, deze bevat enkele Extra’s die vooral in beeld brengen hoe Mama nu eindelijk tot stand gekomen is.

Mama Original Short is te zien met daarbij een korte inleiding van Guillermo Del Toro. Ook kun je het filmpje bekijken met commentaar van de filmmaker Muschietti en zijn zus (die mede het verhaal schreef).

The Birth of Mama is een korte documentaire over de tot stand komen van het monster Mama. Mama als personage wat betreft het uiterlijk is gebaseerd op een schilderij van Modigliani. Een schilder die vaak portretten maakte met lege diepe ogen. Als kind was Muschietti al bang van deze schilderijen en wilde dit graag verwerken in zijn film.
jessica-chastain-stars-in-mama
The Visual Effects of Mama geven een beetje beeld over hoe de geest tot stand komt tijdens het filmproces. Een Spaans  acteur genaamd Javier Bodet speelt de rol van Mama, hij is ruim 2 meter lang en erg dun. Het koste hem dagelijks 5 uur om de make-up te laten toepassen. Del Toro geeft aan dat de makers de voorkeur hadden aan een echt persoon in plaats van Mama weer te geven middels een volledig CGI-personage.

‘Mama’ is een film die wat mij betreft zeker in mijn horror top 5 van 2013 zal komen te staan, de bluray is verplichte kost voor iedere fan van sfeervolle ghoststories.

Trailer Mama (Andres Muschietti & Guillermo del Toro)

‘Mama’ is nu te koop op DVD en Blu-ray.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie